-1 кг айвы,
-1,2 кг цукру,
-1 шклянка вады.
Спелыя плады айвы вымыць, разрэзаць на палоўкі, ачысціць скурку і выдаліць насенныя гнёзды, а затым нарэзаць пласцінкамі таўшчынёй 12,5-20 мм.
Падрыхтаваную айву заліць вадой, давесці да кіпення і варыць 15-20 хвілін да размякчэння.
Затым вадкасць зліць, прафільтраваць і выкарыстоўваць для падрыхтоўкі цукровага сіропу.
У гарачы сіроп апусціць айву і варыць на слабым агні да гатовасці. Фасаваць у гарачым выглядзе і пастэрызаваць пры 85°С: паўлітровыя слоікі - 10-12 хвілін, літровыя - 15 хвілін.
|