- 1 кг цукру;
-300 мл адвару;
- 8 г цытрынавай кіслаты.
Спелыя плады працерці, вымыць, ачысціць ад скуркі, разрэзаць на 4 часці, ачысціць ад насенных скрыначак.
Плады змясціць у падкісленую ваду (на 1 л вады 2,5 г цытрынавай кіслаты).
Асобна прыгатаваць адвар са зрэзанай з пладоў скуркі і насенных скрыначак. Прыгатаваць сіроп з гэтага адвара, давесці сіроп да кіпення, дадаць нацёртую на тарцы айву.
Варку працягваць датуль, пакуль лустачкі айвы не стануць празрыстымі, а сіроп не згусцее і не пачне ператварацца ў жэле.
За некалькі хвілін да здымання з агню ў канфіцюр пакласці цытрынавую кіслату.
|