-1 кг здробненай айвы
- 4 шклянкі вады,
-2 кг цукру.
Для варкі айвовага джэма прыдатны спелыя плады. Плады разрэзаць на 4 часці, выразаць насеннае гняздо, выдаліць пашкоджаныя месцы і нацерці на буйнай тарцы.
Здробненую айву выкласці ў эмаляваны рондаль, дадаць ваду, уварыць на працягу 30 хвілін, пасля чаго дадаць цукар і пры сталым памешванні варыць на слабым агні да гатовасці, вызначаючы яе прабой кроплі джэма.
Джэм павінен мець прыемную цёмна-ружовую афарбоўку. Гатовы джэм у гарачым выглядзе разліць у летнія сухія слоікі, накрыць вечкамі і пакінуць да астуджэння.
|