Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка садавіны і ягад

    АЙВА МАРЫНАВАНАЯ

    Адсартаваныя па ступені сталасці плады мыюць, даюць сцячы вадзе, нажом з нержавелай сталі разразаюць на долькі, чысцяць ад скуркі, выдаляюць насенную скрынку, пашкоджаныя месцы і наразаюць на кавалачкі.

    У пазбяганне пацямнення нарэзаныя кавалачкі захоўваюць у халоднай вадзе. Для надання мяккасці айву бланшуюць у кіпячай вадзе, для чаго ў рондаль ёмістасцю 3 л уліваюць 1,5 л вады, даводзяць да кіпення, апускаюць у яе нарэзаную айву пры дапамозе друшляка ці адмысловай сеткі для бланшоўкі і кіпяцяць 8-10 хвілін.

    Затым сетку ці друшляк з кавалачкамі айвы апускаюць у ваду для астуджэння. Астуджаныя долькі айвы ўкладваюць у падрыхтаваныя слоікі і заліваюць кіпячым марынадам.

    Склад марынаду на адзін 3-літровы балон ці тры адналітровыя слоікі):

    -вады - 5 шклянак,

    -цукру - 300-400 г,

    -воцату 5-адсоткавага - 1 шклянка,

    -гваздзічкі - 12 зерняў,

    - карыцы здробненай - 2 г.

     

    Для падрыхтоўкі марынаду ў эмаляваны рондаль уліваюць ваду, дадаюць гваздзіку, карыцу і цукар, кіпяцяць 5-7 хвілін, уліваюць воцат, даводзяць марынад да кіпення і заліваюць ім слоікі. Суадносіны кладкі: айвы - 60-65 адсоткаў, марынаду - 40-35 адсоткаў.

    Залітыя слоікі накрываюць вечкамі, змяшчаюць у рондаль з летняй да 60 градусаў вадой і пастэрызуюць пры тэмпературы 90 градусаў: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 15 хвілін, ёмістасцю 1,0 л - 20 хвілін, балоны ёмістасцю 3,0 л - 30 хвілін ці стэрылізуюць: слоікі ёмістасцю 0,5 л - 8 хвілін, ёмістасцю 1,0 л- 12 хвілін і трохлітровыя балоны - 25 хвілін.

    Пасля пастэрызацыі ці стэрылізацыі слоікі неадкладна зашпунтоўваюць і правяраюць якасць упакоўкі. Астуджэнне - паветранае. Айва марынаваная падаецца ў выглядзе гарніра да мясных страў. Сезон падрыхтоўкі - лістапад.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (26.07.2014)
    Праглядаў: 314 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar