Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка садавіны і ягад

    АЙВА Ў ЧЫРВОНЫМ ВІНЕ

    - 2 кг айвы.

    Для марынаду:

    -1250 мл чырвонага віна,

    -500 г цукру,

    -2 ст. лыжкі воцату "Бальзаміко",

    -6 бутонаў гваздзікі,

    -2 палачкі карыцы,

    -1 г. лыжка зерняў каляндры,

    -2 зорачкі аніса,

    -6 зялёных скрыначак кардамону,

    -цэдра з 0,5 апельсіна, хімічна не апрацаванага.

     

    Айву выцерці палатном, каб не засталося налёту. Айву ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выразаць насенныя гнёзды і парэзаць на кружкі.

    Прыгатаваць марынад. Чырвонае віно пакласці разам з цукрам, воцатам, гваздзікай, карыцай, зернямі каляндры, зорачкамі аніса, кардамонам і цэдрай апельсіна ў рондаль.

    Затым усё закіпяціць і варыць да растварэння цукру. Айву пакласці ў марынад і варыць на слабым агні 20-30 хвілін.

    Айву шумоўкай дастаць з марынаду і раскласці ў падрыхтаваныя стэрыльныя слоікі.

    Марынад яшчэ раз закіпяціць, заліць слоікі з айвой да самых краёў, закатаць і перавярнуць дагары дном.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (26.07.2014)
    Праглядаў: 145 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar