-айва (не занадта спелая) - 1.5 кг
- цукар – 500 г
- цукар (жэліруючы) – 500 г
- ром (54 %) - трохі.
Айву вымыць, добра абцерці сурвэткай, каб выдаліць варсінкі. Выдаліць кветаложу і пладаножкі, парэзаць і адціснуць сок сокавыціскалкай.
Пакінуць сок прыкладна на 1 гадзіну, каб мякаць апусцілася на дно, пасля чаго сок асцярожна зліць.
Пакінутую ў сокавыціскалцы мякаць і асадак змяшаць з 500 г цукру і пакінуць на ноч.
Ўтварыўшыйся сок зліць на наступны дзень.
Сокі змяшаць, дадаць жэліруючы цукар і размяшаць змяшальнікам кухоннага камбайна на мінімальнай хуткасці (сок не павінен пеніцца), пакуль цукар не распусціцца.
|