Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка садавіны і ягад

    ВАРЭННЕ З АЙВЫ

    На 1 кг айвы (вычышчанай ад насенных скрыначак):

    -400 г цукру,

    -1 шклянка вады,

    -1 невялікая цытрына,

    -1 пакуначак ваніліну (1 г),

    -жменя грэцкіх арэхаў

     

    Айву вымыць, разрэзаць на 4 часці, выразаць насенне і парэзаць долькамі. У эмаляваным рондалі давесці да кіпення ваду з цукрам. У кіпячы сіроп усыпаць айву і варыць 5 хвілін.

    Зняць з агню і пакінуць на 12 гадзін. Другі раз варэнне давесці да кіпення і праварыць 5 хвілін. Ізноў астудзіць і пакінуць на 12 гадзін.

    На трэці раз варэнне давесці да кіпення, пакласці ванілін, буйна здробненыя арэхі (можна пакінуць палоўкі ці чвэртачкі), парэзаную тонкімі долькамі разам з лупінай цытрыну (зярняткі выкінуць).

    Адразу ж закатаць у падрыхтаваныя слоікі.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (26.07.2014)
    Праглядаў: 139 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar