- 3 л малака
- 6 жаўткоў
- 4 шклянкі цукровага пяску
- ванілін па густу
- 6 ст. л. жэлаціну.
Яечныя жаўткі расцерці з цукрам і злучыць з малаком, нагрэць,
не даводзячы да кіпення
і бесперапынна памешваючы драўлянай лапаткай.
Папярэдне замочаны ў халоднай вадзе
і набрыняўшы жэлацін заліць невялікай колькасцю гарачага малака.
Раствор жэлаціну ўліць ў яечна-малочную сумесь
пры тэмпературы 55-65°С.
Усё працадзіць і астудзіць, паставіць на лёд ці ў халодную ваду і
пакінуць на 2-4 гадзіны пры тэмпературы 0...+4°С.
Перад замарожваннем дадаць расцёрты з цукрам
і цукровай пудрай ванілін.
Узяць два цыліндрычных вядзерца ці бітон
і рондаль рознага дыяметра, паставіць адно ў другое.
Сценкі вонкавага посуду абгарнуць для тэрмаізаляцыі тоўстым пластом паперы і тканіны.
Прамежак паміж сценкамі па ўсёй вышыні
засыпаць сумессю колатага лёду з соллю.
Ва ўнутраную ёмістасць змясціць прыгатаваную загадзя сумесь
марозіва і круціць вакол восі на працягу 15 хвілін, затым даць пастаяць
гэтулькі ж часу, пасля чаго адкрыць вечка і перамяшаць змесціва
драўлянай лапаткай ці лыжкай, ізноў зачыніць
і круціць, пакуль маса не згусне.
Паставіць масу ў халадзільнік для застывання.
|