Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дэсерт

    МАРОЗІВА МАЛОЧНАЕ

    - 3 л малака

    - 6 жаўткоў

    - 4 шклянкі цукровага пяску

    - ванілін па густу

    - 6 ст. л. жэлаціну.

     

    Яечныя жаўткі расцерці з цукрам і злучыць з малаком, нагрэць,

    не даводзячы да кіпення

    і бесперапынна памешваючы драўлянай лапаткай.

    Папярэдне замочаны ў халоднай вадзе

    і набрыняўшы жэлацін заліць невялікай колькасцю гарачага малака.

    Раствор жэлаціну ўліць ў яечна-малочную сумесь

    пры тэмпературы 55-65°С.

    Усё працадзіць і астудзіць, паставіць на лёд ці ў халодную ваду і

    пакінуць на 2-4 гадзіны пры тэмпературы 0...+4°С.

    Перад замарожваннем дадаць расцёрты з цукрам

    і цукровай пудрай ванілін.

    Узяць два цыліндрычных вядзерца ці бітон

    і рондаль рознага дыяметра, паставіць адно ў другое.

    Сценкі вонкавага посуду абгарнуць для тэрмаізаляцыі тоўстым пластом паперы і тканіны.

    Прамежак паміж сценкамі па ўсёй вышыні

    засыпаць сумессю колатага лёду з соллю.

    Ва ўнутраную ёмістасць змясціць прыгатаваную загадзя сумесь

    марозіва і круціць вакол восі на працягу 15 хвілін, затым даць пастаяць

    гэтулькі ж часу, пасля чаго адкрыць вечка і перамяшаць змесціва

    драўлянай лапаткай ці лыжкай, ізноў зачыніць

    і круціць, пакуль маса не згусне.

    Паставіць масу ў халадзільнік для застывання.

    Катэгорыя: Дэсерт | Дабавіў: wawkalaki (19.11.2014)
    Праглядаў: 463 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar