Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дэсерт

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 221
    Паказана матэрыялаў: 51-100
    Старонкі: « 1 2 3 4 5 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Суніцу, маліну (свежыя ці замарожаныя) перабраць, прамыць у халоднай вадзе, працерці скрозь валасяное сіта ў фаянсавы ці парцалянавы посуд.

    Дэсерт | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Арэхі (ядро) пагрузіць у кіпячую ваду на 4-5 хвілін, ачысціць скурку, абсмажыць у смажыльнай шафе (да залацістага колеру), пасля чаго стаўчы ў ступцы.

    Дэсерт | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    З буханкі чорнага хлеба рыхтавалі грэнкі, смажылі іх у духоўцы на рашотцы. Затым улівалі ў рондаль каля 1 л вады, кіпяцілі, клалі туды 1 г. лыжку здробненага кмена, грэнкі і давалі настаяцца.

    Дэсерт | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    1 пакет чарнасліву (250 г) ледзь пагатаваць і здрабніць блендэрам (ні ў якім разе не варта купляць чарнасліў на рынку - ён па невядомым чыннікам нязменна пахне газай!
    Дэсерт | Просмотров: 140 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Грэйпфруты і апельсіны ачысцім, вымем мякаць, выдалім костачкі і плёнкі, пальём мёдам і дадзім настаяцца на працягу 30 хвілін. Раскладзём садавіну на дэсертныя талеркі, зверху змесцім па шарыку марозіва.

    Дэсерт | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Цукеркі заліць малаком і паставіць у халадзільнік на 2 дня да поўнага растварэння цукерак. Калі трэба хутка прыгатаваць - малако нагрэць, дадаць цукеркі.

    Дэсерт | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сліўкі ўзаб'ём з цукровай пудрай і ванілінам. Трускаўку здробнім блендэрам, змяшаем з ўзбітымі сліўкамі.

    Дэсерт | Просмотров: 226 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады старанна расцерці, змяшаць з цукрам і пакінуць на 3-4 гадзіны, затым, перамяшаўшы, дадаць цытрынавы сок і жэлацін, папярэдне замочаны ў невялікай колькасці халоднай вады.

    Дэсерт | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Суніцу і маліну перабраць і прамыць халоднай вадой. Ягады працерці ў сіце. У рондаль наліць ваду і ўсыпаць туды цукар. Давесці да кіпення і астудзіць.

    Дэсерт | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сок ягад змяшаць з цукрам і пакінуць на 3-4 гадзіны, затым, перамяшаўшы, дадаць сок цытрусавых і жэлацін, папярэдне замочаны ў невялікай колькасці халоднай вады.

    Дэсерт | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Сок ягад змяшаць з цукрам і пакінуць на 3-4 гадзіны, затым, перамяшаўшы, дадаць цытрынавы сок і жэлацін, папярэдне замочаны ў невялікай колькасці халоднай вады.

    Дэсерт | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў сярэдзіну шырокага шклянога куфля змясціць пірамідку сметанкавага марозіва, выклаўшы яго ягадамі і арэшкамі, а вакол наліць мандарынавы ці апельсінавы сок.

    Дэсерт | Просмотров: 133 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшайце рысавую муку і шэсць сталовых лыжак малака, каб атрымалася аднастайная маса, і адстаўце ў бок. Кіпеціце астатняе малако 45 хвілін, пакуль аб'ём не скароціцца на адну траціну. Зараз змяшайце сумесь рысавай мукі з малаком, здробненыя фісташкі і цукар.

    Дэсерт | Просмотров: 158 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Разынкі, цукаты і вішню злучым з апельсінавым сокам, цэдрай, перцам і брэндзі. Давядзём да кіпення. Астудзім.

    Дэсерт | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Шарыкі марозіва кладуць у вазачку ці крэманку, зверху змяшчаюць плады ці ягады кансерваваныя, пасыпаюць смажаным міндалем, можна іншымі арэхамі.

    Дэсерт | Просмотров: 98 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Малако закіпяцім з карыцай, дададзім мёд і працэдзім. Астудзім. Дададзім яечныя жаўткі. Ўзаб'ём на вадзяной лазні да атрымання аднастайнай масы.

    Дэсерт | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Для соусу яечныя жаўткі разатром з цукрам, дададзім мушкатавы арэх, перамяшаем, развядзём гарачым малаком і, бесперапынна памешваючы, варым да загусцення на вадзяной лазні.

    Дэсерт | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Для падрыхтоўкі марозіва ўсе інгрэдыенты змяшаем і паставім у маразільную камеру. Сфармуем шарыкі марозіва, уторкніце ў іх драўляныя шпажкі, абкачаем шарыкі ў какосавай габлюшцы і зноў прыбяром іх у маразільную камеру.

    Дэсерт | Просмотров: 135 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Змесціва слоіка кавы са згушчаным малаком выкласці ў рондаль, развесці гарачай вадой, размяшаць і кіпяціць. Пасля астуджэння сумесь пераліць у бачок і замарозіць ў марожаніцы.

    Дэсерт | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Малако згушчанае з кавай развядзём гарачай вадой, перамяшаем, давядзём да кіпення. Далей астудзім і перальём у форму, замарозім.

    Дэсерт | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Для кававага соусу цукар нагрэем да карычневага колеру, злёгку астудзім. Бесперапынна памешваючы, у некалькі прыёмаў увальём гарачую каву, дададзім масла, сумесь прагрэем.

    Дэсерт | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатуем вельмі моцную каву. Для гэтага дададзім ў 0,5 л вады 200 грам молатай кавы і зварым да гатовасці.

    Дэсерт | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ягады разамнем і змяшаем з цытрынавым сокам, мёдам і ёгуртам.

    Дэсерт | Просмотров: 124 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Выміце з дыні лыжкай мякаць. Зрабіце з мякаці дыні - пюрэ, змяшайце яго міксерам з цукрам і цытрынавым сокам. Выкладзіце пюрэ ў формы з вечкам і пакладзіце на 2 гадзіны ў маразільнік.

    Дэсерт | Просмотров: 109 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць і дробна растаўчы грэцкія і міндальныя арэхі. Узбіць 8 яечных жаўткоў з цукрам. Закіпяціць 4,5 шклянкі слівак з ваніллю.

    Дэсерт | Просмотров: 121 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Гранатавы сок злучым з ананасавым і сіропам. Выкладзем у крэманку шарыкі марозіва, пальём іх прыгатаваным соусам, пасыплем зернямі граната.

    Дэсерт | Просмотров: 133 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Марозіва падзелім у вазачкі ці кубкі. Палову нормы печыва нарэжам кубікамі, паскладаем вакол марозіва і пальём зверху сіропам.

    Дэсерт | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаем аўсяныя шматкі з цукрам, мукой і содай. Дададзім сіроп, малако, растоплены маргарын, перамяшаем.

    Дэсерт | Просмотров: 116 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Кружкі ананаса ачысціць ад лупіны і абсмажыць на патэльні без масла, па 3 хвіліны з кожнага боку. Раскласці па талерках.

    Дэсерт | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Свежы ананас ачысцім ад лупіны, нарэжам спачатку на кружочкі, далей на лустачкі і выдалім асяродак; кансерваваны ананас адкінем на друшляк (пакіньце некалькі лустачак для афармлення).

    Дэсерт | Просмотров: 94 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ківі нарэжам кавалачкамі, злучым з агрэстам і цукрам, зальём 4 сталовымі лыжкамі гарачай вады і паварым на слабым агні 15 хвілін.

    Дэсерт | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Авакада разрэжам, костачкі выдалім. Мякаць нарэжам і здробнім блендэрам.

    Дэсерт | Просмотров: 126 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў 100 мл вады растварыць цукар, сварыць густы сіроп. Пакласці ў яго вішні, сварыць, зняць з агню і астудзіць.

    Дэсерт | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.07.2014 | Комментарии (0)

    Кусочкі ананаса старанна растаўчы ў ступцы, ўліць цытрынавы сок і прыгатаваны цукровы сіроп.

    Дэсерт | Просмотров: 112 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Добра вымыты ананас дробна нарэзаць. Яйка, ананасны сок і цукар добра перамяшаць, дадаць нарэзаны ананас, увесці ўзбітыя сліўкі і замарозіць.

    Дэсерт | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Ўзбіць 9 шклянак слівак. Траціну слівак ад гэтай колькасці змяшаць з ваніллю, 100 г цукру і дробна накрышаным міндальным пірожным.

    Дэсерт | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць фісташкавае марозіва. У формачкі ў выглядзе палоўкі яйка ўліць малочнае жэле; калі яно застыне, выняць з яго сярэдзіну і напоўніць яе абрыкосавым пюрэ, а затым палоўкі злучыць, каб атрымалася як бы цэлае яйка.

    Дэсерт | Просмотров: 87 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Яечныя жаўткі расцерці з цукровай пудрай і цёртым шакаладам, памешваючы, паступова ўліць кіпячыя сліўкі. Атрыманую сумесь давесці да кіпення, астудзіць, працадзіць і змясціць у марожаніцу.

    Дэсерт | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў палову нормы малака пакласці зрэзаную тонкім пластом цэдру з паловы цытрыны, закіпяціць. Цэдру выняць, а ў малако дадаць цукровы пясок і закіпяціць ў ім размешаны, ў пакінутым малацэ, крухмал.

    Дэсерт | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Жаўткі расцерці з цукрам, дадаць малако і ванілін, размяшаць і награваць на слабым агні датуль, пакуль сумесь не згусне. Атрыманую масу астудзіць і змясціць у марожаніцу на 30 хвілін, затым змяшаць з 1/2 шклянкі ўзбітых слівак і зноў змясціць у марожаніцу.

    Дэсерт | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Арэхі і шакалад нацерці на тарцы і перамяшаць. З марозіва сфармаваць лыжкай шарыкі па 2 на порцыю, запаніраваць у арэхава-шакаладнай сумесі і астудзіць.

    Дэсерт | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Міндаль апарыць, каб вызваліць ядры ад абалонкі, затым іх дробна нарэзаць і злёгку падсмажыць у духоўцы да светла-карычневага колеру.

    Дэсерт | Просмотров: 96 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Сметанкавае марозіва рыхтуюць гэтак жа, як марожанае малочнае. Жэлацін папярэдне замачыць у кіпячонай вадзе для набракання на працягу 20-30 хвілін.

    Дэсерт | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Марозіва выкласці ў посуд, падзяліць на дробныя кавалачкі, дадаць прамытыя і высушаныя разынкі, добра перамяшаць і паставіць на холад.

    Дэсерт | Просмотров: 117 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Вырабляць па рэцэпту “ Марозіва “Неспадзеўка”

    Дэсерт | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Вырабляць па рэцэпту “ Марозіва “Неспадзеўка”

    Дэсерт | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Ў маразільнік паставіць на 10 хвілін 2-3 невялікіх талеркі і круглую лыжку для марозіва. Затым дастаць адну талерку і лыжку з маразільніка.

    Дэсерт | Просмотров: 68 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    На мельхіёравае блюда кладуць лустачкі прасякнутага сіропам бісквіта, на іх - нарэзаныя тонкімі лустачкамі яблыкі ці грушы кансерваваныя, а затым шарыкі марозіва.

    Дэсерт | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    На авальную металічную талерку паскладаць лустачкі выпечанага бісквіта, на іх - нарэзаныя апельсіны ці нарэзаныя тонкімі пласцінамі кансерваваныя яблыкі і грушы. Зверху пакласці шарыкі марозіва і з бакоў пакрыць лустачкамі бісквіта.

    Дэсерт | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)

    Марозіва нарэжам кубікамі, выкладзем у фужэры. Распусцім шакалад, выкладзем яго ў кандытарскі мяшок і аформім марозіва.

    Дэсерт | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 12.07.2014 | Комментарии (0)