-кава чорная моцная - 1 шклянка
-марозіва сметанкавае - 500 грам
-цукар - 200 грам
-сметанкавае масла - 50 грам
-крухмал - 1 гарбатная лыжка
-шматкі міндальныя - 2 гарбатных лыжкі
1. Для кававага соусу цукар нагрэем да карычневага колеру, злёгку астудзім. Бесперапынна памешваючы, у некалькі прыёмаў увальём гарачую каву, дададзім масла, сумесь прагрэем.
2. Не спыняючыся памешваць, тонкім струменьчыкам увальём крухмал, разведзены 1 сталовай лыжкай халоднай кіпячонай вады, давядзем соус да кіпення. Гатовы соус астудзім.
3. Пры падачы марозіва падзелім па вазачках, пальём кававым соусам, пасыплем шматкамі міндаля.
|