-3 яечных жаўтка,
-1 1/2 шклянкі цукру,
-2 шклянкі малака,
-1 шклянка ўзбітых слівак,
-2 шклянкі дробна нарэзаных цукатаў ці любой свежай садавіны,
-ванілін па густу.
Жаўткі расцерці з цукрам, дадаць малако і ванілін, размяшаць і награваць на слабым агні датуль, пакуль сумесь не згусне. Атрыманую масу астудзіць і змясціць у марожаніцу на 30 хвілін, затым змяшаць з 1/2 шклянкі ўзбітых слівак і зноў змясціць у марожаніцу. За 20 хвілін да гатовасці дадаць пакінутыя ўзбітыя сліўкі і кавалачкі цукатаў ці свежую садавіну па выбару.
|