Для цеста:
-шматкі аўсяныя - 175 грам
-цукар - дзве сталовых лыжкі
-мука пшанічная - 75 грам
-сода харчовая - 1/2 г. лыжкі
-сіроп - дзве сталовых лыжкі
-малако - дзве сталовых лыжкі
-маргарын растоплены - 125 грам
Для начыння:
-марозіва - 1 л
Змяшаем аўсяныя шматкі з цукрам, мукой і содай. Дададзім сіроп, малако, растоплены маргарын, перамяшаем. У форму, высланую пергаментам, выкладзем палову цеста.
Выпякаем корж 10-15 хвілін пры 180 °С. Гатовы корж астудзім, далей знімем з пергамента. З пакінутага цеста спячом другі корж.
Пакладаем корж на талерку, накроем яго пластом марозіва і зверху пакладзём другі корж. Аформім трускаўкай ці іншымі ягадамі.
|