- 0,5 л малака
- 1 цытрына (ці апельсін)
- 100 г цукровага пяску
- 1 ст. л. крухмалу
- 2 яйкі.
Ў палову нормы малака пакласці зрэзаную тонкім пластом цэдру з паловы цытрыны, закіпяціць. Цэдру выняць, а ў малако дадаць цукровы пясок і закіпяціць ў ім размешаны, ў пакінутым малацэ, крухмал. Ўзбіць яйкі да утварэння пены, ўліць цытрынавы сок і паступова падмяшаць астуджаную малочную сумесь. Масу замарозіць. Падчас замарожвання марозіва варта 2-3 разы перамяшаць. Марозіва раскласці на порцыі лыжкай, папярэдне акунаючы яе ў гарачую ваду. Для ўпрыгожвання можна выкарыстоўваць ўзбітыя сліўкі, садавіну, шакалад з начыннем, вафлі.
|