-ананас свежы ці кансерваваны - 200 грам
-цукар - 1 шклянка
-вада - 1 1/2 шклянкі
-сок цытрынавы - 2 сталовых лыжкі
Свежы ананас ачысцім ад лупіны, нарэжам спачатку на кружочкі, далей на лустачкі і выдалім асяродак; кансерваваны ананас адкінем на друшляк (пакіньце некалькі лустачак для афармлення). Прыгатаваную мякаць ананаса міксерам узаб'ём да аднастайнай масы.
У ваду засыплем цукар і, памешваючы, дальём да кіпення. Прыгатаваны цукровы сіроп разам з цытрынавым сокам дадамо ў прыгатаванае ананасавае пюрэ і старанна перамяшаем сумесь да аднастайнага стану (трохі атрыманага ананасавага сіропу пакінем для падачы).
Зальём усё ў падрыхтаваную форму, дамо астыць і замарозьце ў халадзільніку. Перад падачай да стала марозіва выкладзем у вазачкі, пальём ананасавым сіропам і ўпрыгожым лустачкамі свежага ці кансерваванага ананаса.
|