Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дэсерт

    МЯТНАЕ МАРОЗІВА "ЗЯЛЁНАЯ ГАРБАТА З ЯЗМІНАМ"

    -сліўкі(тлустыя, 33%) - 250 мл

    -жаўток яечны(сырыя) - 3 шт

    -цукровая пудра- 125 г

    -гарбата зялёная (з язмінам, можна проста зялёная гарбата) - 1 г. л.

    -мята(свежая, 4-5 сцяблінак) - 4-5 шт

    -соль- 5 ст. л.

     

    Падрыхтуем прадукты. На малюначку яшчэ солі бракуе -

    звычайнай, грубага памолу, самай таннай.

    Лёд можна проста заліць у шчыльны пакет і замарозіць загадзя,

    а затым насекчы малатком, а можна звыклым спосабам -

    намарозіць кубікаў.

    Лёду запатрабуецца шмат - не меней 2 літраў, калі вымяраць у вадзе

    Узбіць жаўткі з цукровай пудрай

    Сліўкі давесці да кіпення, але не кіпяціць.

    Памешваючы, асцярожна ўліць гарачыя сліўкі ў салодкія жаўткі

    Мяту памыць і нарэзаць (лепш у блендэры), гарбату раскачаць

    качалкай у парашок, каб яна лепш здрабнілася,

    можна нядоўга прасушыць гарбату на гарачай сухой патэльні.

    Мяту і гарбату скласці ў піялу

    і заліць невялікай колькасцю сумесі гарачых слівак з жаўткамі.

    Пакінутую сумесь зачыніць плёнкай

    і паставіць у мікрахвалеўку на 2-3 хвіліны да загусцення.

    Кожныя паўхвіліны даставаць, змешваць і правяраць на гушчыню.

    Сачыце, каб сумесь не згарнулася! Лепш недатрымаць.

    Вось прыкладна так павінна атрымацца.

    Дадаткова прагрэць сумесьгарбаты з мятай на слабым агні,

    каб гэтыя прадукты аддалі ўвесь свой водар і густ

    і працадзіць ў асноўную сумесь.

    Добра адцісніце гарбату і мяту, да апошняй кроплі.

    Перамяшайце і пастаўце астываць у халадзільнік

    ці маразільную камеру. А пакуль зоймемся вырабам марожаніцы.

    Гэта вельмі складана!!!:

    Бяром трохлітровы слоік, засыпаем у яго палову порцыі лёду,

    дадаем соль. Усё. Марожаніца гатова!

    Так як сам працэс выраба займае пару хвілін, то рабіць гэта варта

    толькі тады, калі наша марозіва ўжо грунтоўна астудзіцца ў маразілцы.

    Зараз укладваем адзін пакет у другі і абодва пакета ўставім у слоік,

    заліваем ва ўнутраны пакет марозіва, вонкава - для падстрахоўкі,

    можна і тры пакета ўзяць. Абвязваем туга ніткай, абразаем краі пакета,

    адпускаем пакет унутр слоікі.

    Засыпаем зверху пакінуты лёд, зачыняем вечкам і...

    Лёгка і нязмушана трасём слоічак,

    абгорнуты ў ручнік на працягу паўгадзіны, а лепш даўжэй.

    Кажуць, што пры злучэнні солі і лёду тэмпература можа дасягаць мінус

    21,5 градусаў, а "масаж" пакета лёдам прадухіляе з'яўленне льдзінак

    у марозіве і спрыяе з'яўленню далікатнай крэмавай структуры.

    Выкласці марожанае ў судок і пакласці ў маразілку.

    Можна проста паставіць марозіва ў маразільную камеру і змешваць яго

    кожныя паўгадзіны-гадзіну ў пазбяганне утварэння льдзінак

    да поўнага загусцення

    Катэгорыя: Дэсерт | Дабавіў: wawkalaki (19.11.2014)
    Праглядаў: 367 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar