

-сліўкі(тлустыя, 33%) - 250 мл
-жаўток яечны(сырыя) - 3 шт
-цукровая пудра- 125 г
-гарбата зялёная (з язмінам, можна проста зялёная гарбата) - 1 г. л.
-мята(свежая, 4-5 сцяблінак) - 4-5 шт
-соль- 5 ст. л.
Падрыхтуем прадукты. На малюначку яшчэ солі бракуе -
звычайнай, грубага памолу, самай таннай.
Лёд можна проста заліць у шчыльны пакет і замарозіць загадзя,
а затым насекчы малатком, а можна звыклым спосабам -
намарозіць кубікаў.
Лёду запатрабуецца шмат - не меней 2 літраў, калі вымяраць у вадзе
Узбіць жаўткі з цукровай пудрай
Сліўкі давесці да кіпення, але не кіпяціць.
Памешваючы, асцярожна ўліць гарачыя сліўкі ў салодкія жаўткі
Мяту памыць і нарэзаць (лепш у блендэры), гарбату раскачаць
качалкай у парашок, каб яна лепш здрабнілася,
можна нядоўга прасушыць гарбату на гарачай сухой патэльні.
Мяту і гарбату скласці ў піялу
і заліць невялікай колькасцю сумесі гарачых слівак з жаўткамі.
Пакінутую сумесь зачыніць плёнкай
і паставіць у мікрахвалеўку на 2-3 хвіліны да загусцення.
Кожныя паўхвіліны даставаць, змешваць і правяраць на гушчыню.
Сачыце, каб сумесь не згарнулася! Лепш недатрымаць.
Вось прыкладна так павінна атрымацца.
Дадаткова прагрэць сумесьгарбаты з мятай на слабым агні,
каб гэтыя прадукты аддалі ўвесь свой водар і густ
і працадзіць ў асноўную сумесь.
Добра адцісніце гарбату і мяту, да апошняй кроплі.
Перамяшайце і пастаўце астываць у халадзільнік
ці маразільную камеру. А пакуль зоймемся вырабам марожаніцы.
Гэта вельмі складана!!!:
Бяром трохлітровы слоік, засыпаем у яго палову порцыі лёду,
дадаем соль. Усё. Марожаніца гатова!
Так як сам працэс выраба займае пару хвілін, то рабіць гэта варта
толькі тады, калі наша марозіва ўжо грунтоўна астудзіцца ў маразілцы.
Зараз укладваем адзін пакет у другі і абодва пакета ўставім у слоік,
заліваем ва ўнутраны пакет марозіва, вонкава - для падстрахоўкі,
можна і тры пакета ўзяць. Абвязваем туга ніткай, абразаем краі пакета,
адпускаем пакет унутр слоікі.
Засыпаем зверху пакінуты лёд, зачыняем вечкам і...
Лёгка і нязмушана трасём слоічак,
абгорнуты ў ручнік на працягу паўгадзіны, а лепш даўжэй.
Кажуць, што пры злучэнні солі і лёду тэмпература можа дасягаць мінус
21,5 градусаў, а "масаж" пакета лёдам прадухіляе з'яўленне льдзінак
у марозіве і спрыяе з'яўленню далікатнай крэмавай структуры.
Выкласці марожанае ў судок і пакласці ў маразілку.
Можна проста паставіць марозіва ў маразільную камеру і змешваць яго
кожныя паўгадзіны-гадзіну ў пазбяганне утварэння льдзінак
да поўнага загусцення

|