-ёгурт - 500 мл.;
-кунжутныя семечкі - 100 г;
-цукар - 200 г;
-цукровая пудра - 50 г;
-сметанкавае масла;
-вада - 4 сталовыя лыжкі.
З самага пачатку падрыхтоўкі варта перамяшаць цукровую пудру разам з ёгуртам, затым ўсё выкладваем у кантэйнер з пластыка, а потым адпраўляем яго ў халадзільную маразілку на 4-5 гадзін. Марозіва варта часам падчас замарозкі памешваць, для таго каб аднастайнасць марозіва засталася без змены.
Спосаб падрыхтоўкі казінакі для марозіва:
Бяром патэльню, высыпаем туды цукар і дадаем ваду. У патэльні варым карамель. Потым ў карамель кладзём насенне кунжуту і хутка ўсё змешваем. Зараз бяром пергамент, змазваем яго сметанкавым маслам, выкладваем карамель і вельмі хутка размазваем яе па паперы тонкім пластом.
Пасля таго, як казінакі астыне, яго варта нарэзаць нажом. Затым пасля поўнага астывання, казінакі таксама змяшчаем ў халадзільнік на 15 хвілін.
Па заканчэнні дадзенага часу, вымаем казінакі, кладзём паміж імі марозіва і зноў змяшчаем ўсё ў халадзільнік на 30 хвілін. Марозіва з ёгуртам, карамеллю і кунжутам гатова!
|