

- 200 г марозіва
- 60 г шакаладу
- 60 г цукровага пяску
- 20 г какава
- 2 г ваніліну
- 2 яйкі
- 10 г сметанкавага масла
- 60 г вычышчаных грэцкіх арэхаў
- 4 ст. л. апельсінавага соку.
Шакалад нацерці на тарцы, пакласці ў міску,
дадаць цукар, какава-парашок, нагрэць на вадзяной лазні
да атрымання аднастайнай масы.
Пасля гэтага ўсыпаць ванілін, ўліць ўзбітыя яечныя жаўткі
і растопленае сметанкавае масла.
Атрыманую масу старанна ўзбіваць 8-10 хвілін,
затым дадаць у яе ўзбітыя яечныя бялкі.
Атрыманы крэм разліць у крэманкі і астудзіць.
Пры падачы на сярэдзіну крэму пакласці шарык марозіва, пасыпаць
цёртымі смажанымі арэхамі і паліць астуджаным апельсінавым сокам.

|