Мяса ізюбра мае высокія смакавыя якасці і па вонкавым выглядзе нагадвае мяса высакароднага аленя. Аднак у ізюбра яно некалькі далікатней. Мяса ізюбра валодае высокімі смакавымі і гаючымі ўласцівасцямі.
Акрамя таго, у кулінарным стаўленні вельмі прыемны для кухароў і гаспадынь харчовы матэрыял: хутка падрыхтоўваецца, амаль пазбаўлены адыходаў (косці тонкія і лёгкія), не ўтрымоўвае залішняга тлушчавага пласта, валодае прыемным водарам і густам, амаль ніколі не падгарае пры смажанні і непераборлівы да спосабаў падрыхтоўкі (аднолькава лёгка і добра паддаецца і смажанню і пражанню, і тушэнню).
Ізюбрыну не рэкамендуюць толькі варыць і выкарыстоўваць для першых страў, як і ўсякую дзічыну. Мяса мае цёмна-карычневы колер з бардовым адлівам. У зімовы час прадаецца ў спецыялізаваных крамах "Дарункі прыроды".
Пасля куплі, перад падрыхтоўкай, карысна абмыць мяса не вадой, а малаком ці даць паляжаць у малацэ каля гадзіны. В.В. Пахлебкін. 2005.
|