Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    БАКАСЫ І ДУПЕЛІ СМАЖАНЫЯ

    -1 дупель ці бакас

    -30-50 г свінога сала

    -ці 10-20 г сметанкавага масла.

     

    Гэту дзічыну рэкамендуецца рыхтаваць невытрыбушанай.

    Птушак абскубаюць, замест абпальвання пакінутыя пёры

    і пух чысцяць кавалкам сала, загорнутым у палатняную тканіну.

    Галаву не выдаляюць, а падгортваюць пад крыло.

    Тушкі абгортваюць тонкімі лустачкамі сала

    і абмотваюць тоўстымі ніткамі.

    Замест сала можна багата вышмараваць тушкі сметанкавым маслам

    і абгарнуць парэчкавым лістом.

    Смажаць у масіўнай жароўні ў вялікай колькасці свінога тлушчу

    ці сметанкавага масла.

    У разагрэтую жароўню птушак спачатку кладуць на спінку.

    Справа ў тым, што, дроб, якая ўразіла птушку,

    можа разбіць жоўцевы пузыр.

    Таму лепш, калі горкі сок, які будзе вылучацца пры пячэнні,

    сцячэ на меней мясістую спінку.

    Смажацца бакасы і дупелі не больш за 12-15 хвілін.

    Унутранасці птушак спякаюцца ў кампактны камячок

    і лёгка выдаляюцца з гатовай тушкі.

    Гэтым спосабам можна прыгатаваць і слонак.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (27.12.2014)
    Праглядаў: 167 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar