Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    МЯСА АНДАТРЫ

    Для большасці людзей кансерватызм характэрны наогул, а харчовы - асабліва. І гэта правільна, напэўна. Раней людзі не валодалі ведамі, каб ацаніць шкоду, небяспеку ці, наадварот, карыснасць таго ці іншага прадукта.

    Засноўваліся таму на звычаях, часам забабонах, якія затым замацоўваліся ў розных культах. Так, прававерныя казакі на Кубані раней не елі ракаў, сібірскія казакі - зайцаў.

    Тым часам, цяпер усе ўжо іх ядуць і нават лічаць дэлікатэснай ежай. Верагодна, сваё месца ў кулінарным рэестры зоймуць і шматлікія, цяпер яшчэ не з’яўляючыміся традыцыйнымі, аб'екты.

    Такім можа быць андатра, напрыклад. Гэты раслінаядны (пераважна) звярок даўно акліматызаваны і цяпер шырока распаўсюджаны ў нашай краіне. Яшчэ не так даўно ён падвяргаўся цвёрдаму прамысловаму прэсу з прычыны попыту на іх скуркі, калі было модна насіць шапкі-вушанкі з гэтага меха.

    Мода даўно прайшла, скуркі здабываць стала эканамічна не выгадна, аднак звярок нікуды не дзеўся і нават нядрэнна размножыўся ва ўласцівых яму азёрных, сажалкавых, багністых угоддзях.

    Мяса андатры мяккае, далікатнае, правільна прыгатаванае нагадвае кураціну ці трусяціну. У яго падрыхтоўцы няма нічога складанага і мудрагелістага, усё што пісалася і пішацца на гэтым сайце ў адносінах да мяса бабра можа быць адважна аднесена і да андатры, з тымі абмоўкамі, што звярок істотна драбней, мяса далікатней і рыхтуецца прасцей і хутчэй.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (12.07.2014)
    Праглядаў: 272 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar