Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    ГУСАК ДЗІКІ СМАЖАНЫ

    -дзікі гусак - каля 3 кг

    -каштаны – 500 г

    -карэнні – 100 г

    - цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    -вэнджаная карэйка – 120 г

    -мука - 1 ст. л.

    -смятана – 150 г

    -савойская капуста- 1.5 кг

    -мясны булён - 1 л

    -віно - 1/2 шклянкі

    -грыбы – 400 г

    -алей - 150 мл

    -чабор - па густу

    -соль - па густу

    -перац - па густу.

     

    Апрацаваную тушку гусака пакласці ў гусятніцу разам з дробна

    нарэзанымі цыбуляй і карэннямі, дадаўшы соль, перац і чабор,

    алей (100 мл) і трохі булёна ці вады.

    Паставіць гусятніцу ў гарачую духоўку,

    перыядычна перагортваючы гусака і паліваючы яго сокам.

    Гатовага гусака выняць, а ў пакінуты сок ўліць змяшанае з мукой віно

    і 2 шклянкі булёна, пракіпяціць 15 хвілін, дадаць смятану

    і пракіпяціць яшчэ 10 хвілін.

    Вычышчаныя і прамытыя грыбы дробна нарэзаць

    і стушыць у масле (30 мл).

    Вычышчаныя каштаны сварыць у пакінутым булёне, выняць

    і паліць іх дзвюма лыжкамі соусу.

    Вычышчаную і вымытую капусту апарыць салёным кіпенем, астудзіць,

    разабраць на лісце, сфармаваць з іх маленькія шарыкі і паскладаць іх у

    рондаль на нарэзаную лустачкамі карэйку, падліць трохі булёна

    і масла (20 мл) і стушыць.

    Гусака нарэзаць на роўныя кавалкі, пакласці на талерку і гарніраваць

    каштанамі ў соусе, тушанай капустай з карэйкай

    і тушанымі у масле грыбамі. Соус падаваць асобна ў соусніку.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (13.12.2014)
    Праглядаў: 148 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar