-бекон
-бакас – 2 шт.
-цыбуля дробная – 300 г
-грыбы – 250 г
-бульба дробная - 50 г
-масла - 6-7 ст. лыжак
-зеляніна пятрушкі - па густу
-соль- па густу
-перац- па густу
Вытрыбушыць і прамыць тушкі бакасаў.
Пасаліць з усіх бакоў, пасыпаць чорным перцам
і паставіць у духоўку, паліць 4-5 ст. лыжкамі растопленага масла.
Ачысціць цыбулю і адварыць у падсоленай вадзе амаль да мяккасці.
Адцадзіць і падсмажыць з 2 ст. лыжкамі масла.
Ачысціць і нарэзаць палоскамі грыбы,
затым прыпусціць іх з 2 ст. лыжкамі масла, злёгку пасаліўшы.
Падсмажыць дробную бульбу.
Тры віды гарніру змяшаць
і пасыпаць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі.
Гатовых бакасаў рассекчы на палоўкі і паскладаць на талерку.
Паміж імі пакласці гарнір і заліць сокам і тлушчам,
назапашанымі на дне бляхі.
Падаваць гарачым.
Асобна падаць салату па выбару.
Нататка.
Соляць птушку наступным чынам: на адной з бакоў, паміж рэбраў,
зрабіце невялікі надрэз і ўсыпце ў яго трохі солі, а таксама можаце
туды ж укласці кавалак труфеля. Каб захаваць цэласць тушкі пасля
засмажання, яе асцярожна сціскаюць у руцэ і, зрабіўшы пракол у згіне
ножак пасродкам шыла ці тоўстай іголкі, прасоўваюць у яго нос,
адкруціўшы грацыёзна яго галоўку.
|