Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    БАКАСЫ СМАЖАНЫЯ

    - 4 бакаса,

    -молаты перац,

    -60 г масла,

    -4 лустачкі шпіга,

    -цытрынавы сок.

    Фарш:

    -50 г шпіга,

    -60 г масла,

    -1 невялікая галоўка цыбулі,

    -соль

    -1 жаўток,

    -4 ст. лыжкі віна,

    -зялёная пятрушка,

    -1 ст. лыжка молатых сухароў,

    -6 лустачак белага хлеба.

     

    Бакасы павінны некалькі дзён адлежацца.

    Затым іх абскубаюць, вочы вымаюць, пух смоляць і трыбушаць.

    Трэба выдаліць таксама валлё, страўнік і жоўцевы пузыр.

    Пасля гэтага абрэзаць кіпцікі, крылы загарнуць на спінку,

    дзюбу закласці пад ножку.

    Птушку пасаліць, абгарнуць лустачкамі шпіга і перавязаць ніткай.

    Прыгатаваную такім чынам птушку пакласці ў разагрэты з маслам

    сатэйнік спінкай угару, абсмажыць, перавярнуць і,

    ізноў абсмажыўшы, падліць вады.

    Тушыць трэба на слабым агні,

    паліваючы з лыжкі вылучыўшымся сокам.

    Гатовую птушку заліць віном.

    Затым выняць з сатэйніка, зняць ніткі і разрэзаць на дзве палоўкі,

    якія скласці разам; бакасаў перакласці на талерку,

    пакрыць падсмажаным шпігам і абкласці грэнкамі.

    Падрыхтоўка фаршу:

    у рондальчык пакласці наскрэбены нажом шпіг,

    дадаць масла, зялёную пятрушку і дробна насечаную цыбулю

    і ўсё пасераваць.

    Пасля гэтага пакласці ў рондальчык дробна насечаныя трыбухі,

    патушыць, дадаць віно і молатыя сухары.

    Зняць з агню і ў атрыманую масу ўбіць жаўток.

    Прыгатаваны такім чынам фарш (памазанку) нашмараваць

    на 6 лустачак белага хлеба, падсмажаных на масле,

    паскладаць на патэльню і хутка запекчы ў духавой шафе.

    Атрыманымі грэнкамі, як паказана вышэй, абкласці бакасаў,

    ставіць, накрыўшы вечкам.

    Адначасова з масла і мукі прыгатаваць белую пасероўку,

    заліць адварам з кветкавай капусты, сліўкамі ці малаком

    і варыць датуль, пакуль не атрымаецца густы соус.

    У тым выпадку, калі соус падрыхтоўваюць на малацэ, -

    у яго ўбіваюць жаўток.

    Гатовае мяса паскладаць на талерку, паліць соусам,

    вакол абкласці кветкавай капустай і зялёным гарошкам.

    Такім жа спосабам падрыхтоўваюць рагу з птушкі і птушыных трыбухоў.

    Гарнір:

    булачныя кнедлікі ці вялікі кнедлік, звараная ў сурвэтцы,

    бульба, макароны, рыс.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (27.12.2014)
    Праглядаў: 132 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar