Мяса казулі шануецца вельмі высока. Яно больш далікатнае і лепш засвойваецца, у ім утрымоўваецца меней тугаплаўкіх тлушчаў, чым у мясе марала, лася ці аленя. Вельмі каштоўныя ў казулі печань, ныркі і сэрца.
У гэтых органах запасяцца найболей патрэбныя для арганізма рэчывы. Якасць мяса залежыць ад пары года, калі яно здабыта, і краявіднай прыналежнасці. Найболей смачнае і каштоўнае мяса бывае ў жывёл, адстрэляных напачатку паляўнічага сезону, калі ў іх целе яшчэ не выдаткаваны каштоўныя рэчывы, назапашаныя за лета.
Мяса вельмі буйных старых самцоў цвёрдае са спецыфічным пахам. Мяса такіх жывёл трэба папярэдне вымочваць у растворы воцату і доўга рыхтаваць. А падаўжэнне варкі руйнуе біялагічна актыўныя рэчывы. У цялятаў мяса больш вадзяністае, у ім утрымоўваецца менш тлушчу.
|