-перапёлкі - 4 шт.
-печань гусіная - 200 г
-труфелі - 100 г.
-мандарыны - 2 шт.
-базілік - 2 галінкі
-апельсінавы сок - 2 ст. лыжкі
-масла сметанкавае - 2 ст. лыжкі
-масла топленае - 2 ст. лыжкі
-алей - 2 ст. лыжкі
-перац чорны свежазмелены - па густу
-соль - па густу
-віно дэсертнае - 2 ст. лыжкі
-сухары паніровачныя - 3 ст. лыжкі
-лісце зялёнай салаты - 1/2 качана
Перапёлак вымыйце, абсушыце і натрыце знутры соллю і перцам. Лісце базіліка нарэжце палоскамі. Печань нарэжце кубікамі, абсмажце на сметанкавым масле, пасаліце, паперчыце, уліце 1 ст. лыжку віна і выгравайце 5 хвілін. Труфелі дробна пасячыце і змяшайце з базілікам, сухарамі, пячонкай і начыніце фаршам перапёлак, пасля чаго зашыйце адтуліну. Запякайце ў папярэдне нагрэтай да 200 градусаў духоўцы да гатовасці. Салату нарэжце палоскамі. Мандарыны ачысціце і падзеліце на долькі. Змяшайце апельсінавы сок з соллю, віном, маслам і разам з мандарынамі дадайце да салаты. Пры падачы выкладзіце на талеркі. Салату падайце асобна.
|