Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    РОСТБІФ

    Рыхтуюць з паяснічнай часткі аленевых туш - сядла з унутранай і вонкавай выразкамі. Зрэзаць з кавалка лішні тлушч, абмыць мяса, абцерці ручніком, абвязаць аборкай ці моцнымі ніткамі, нацерці соллю з усіх бакоў, адразу пакласці на бляху тоўстым бокам уніз, абліць падрумяненым (загартаваным) маслам, падліць шклянку гарачай вады і паставіць у вельмі гарачую печ, каб мяса адразу падрумянілася, але не падгарэла.

    Потым зменшыць жар напалову, дасмажваць да поўнай гатовасці, паліваючы кожныя 10 хвілін сцякаючым сокам і падліваючы кожны раз па лыжцы вады ці булёна.

    Звычайна ростбіф смажаць так, каб, быўшы надрэзаным, ён быў усярэдзіне не сырым, але ружаватым, ледзь-ледзь з крывёй; гатовасць ростбіфа пазнаюць, праколваючы яго тоўстай іголкай: калі яна ўваходзіць лёгка і не выцякае крывяны сок, значыць, гатовы.

    Выняўшы ростбіф з печы, адразу зліць з-пад яго сок, уліць у яго 1/2 шклянкі вады і паставіць на холад. Калі астыне, зняць тлушч, працадзіць, закіпяціць, пераліць у соуснік, падаць да ростбіфа.

    Са злёгку астыўшага на стале мяса зняць ніткі; зняць з костак унутраныя і вонкавыя выразкі, нарэзаць мяса тонкімі лустамі папярок валокнаў. Паскладаць гэтыя нарэзаныя кавалкі на косткі, падаваць у выглядзе цэлага ростбіфа.

    Можна прыгатаваць ростбіф, папярэдне зняўшы мяса з костак. Мяса абвязваюць тоўстай ніткай і рыхтуюць, як сказана вышэй. За 45 хвілін да гатовасці кладуць да яго пачышчаную, буйна парэзаную бульбу, каб абсмажылася ў тым жа соку.

    Можна пасмажыць ростбіф на ражне, папярэдне загарнуўшы ў прамасленую паперу. Смажыць 3-4 гадзіны, часта паліваючы сцякаючым у падстаўленую бляху сокам. За 15 хвілін зняць паперу, пасаліць мяса з усіх бакоў і даць яму падрумяніцца.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (19.07.2014)
    Праглядаў: 146 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar