Мяса хатняй казы збольшага нагадвае бараніну: маладая казляціна далікатней, чым мяса спелай казы, і ў ёй менш тлушчу. У маладых туш тлушч белы, у старых - з жаўтлявым адценнем.
Мяса дзікай казы смачнае, але для таго, каб яно стала мякчэй і страціла спецыфічны пах, яго марынуюць. Марынад рыхтуюць з сумесі белага віна і віннага воцату, з даданнем перцу, лаўровага ліста ці часныку. Мяса папярэдне сякуць на кавалачкі, выкладваюць у керамічную ёмістасць, заліваюць марынадам і пакідаюць на суткі. Пасля казляціну абсмажваюць ці тушаць з гароднінай.
МЯСА КОЗ
Козы - адна з першых жывёл, прыручаных чалавекам. Мяса казлоў даволі папулярна ў шматлікіх краінах: яго вельмі любяць у Паўночнай Афрыцы, на Карыбскіх выспах і на Сярэднім Усходзе.
Паколькі яно не занадта тлустае, трэба ведаць некаторыя сакрэты, якія дазваляюць зрабіць яго смачным: далікатнае ружовае мяса маладых казлянят вымочваюць у марынадзе і смажаць на грылі, а цёмна-чырвонае мяса сталых, а таксама дзікіх казлоў - цвёрдае, але з больш насычаным густам - трэба доўга тушыць.
|