Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дзічына

    КАЗЛЯЦІНА

    Мяса хатняй казы збольшага нагадвае бараніну: маладая казляціна далікатней, чым мяса спелай казы, і ў ёй менш тлушчу. У маладых туш тлушч белы, у старых - з жаўтлявым адценнем.

    Мяса дзікай казы смачнае, але для таго, каб яно стала мякчэй і страціла спецыфічны пах, яго марынуюць. Марынад рыхтуюць з сумесі белага віна і віннага воцату, з даданнем перцу, лаўровага ліста ці часныку. Мяса папярэдне сякуць на кавалачкі, выкладваюць у керамічную ёмістасць, заліваюць марынадам і пакідаюць на суткі. Пасля казляціну абсмажваюць ці тушаць з гароднінай.

    МЯСА КОЗ

    Козы - адна з першых жывёл, прыручаных чалавекам. Мяса казлоў даволі папулярна ў шматлікіх краінах: яго вельмі любяць у Паўночнай Афрыцы, на Карыбскіх выспах і на Сярэднім Усходзе.

    Паколькі яно не занадта тлустае, трэба ведаць некаторыя сакрэты, якія дазваляюць зрабіць яго смачным: далікатнае ружовае мяса маладых казлянят вымочваюць у марынадзе і смажаць на грылі, а цёмна-чырвонае мяса сталых, а таксама дзікіх казлоў - цвёрдае, але з больш насычаным густам - трэба доўга тушыць.

    Катэгорыя: Дзічына | Дабавіў: wawkalaki (12.07.2014)
    Праглядаў: 273 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar