Карэнныя народы Амерыкі палявалі на бізонаў і елі іх мяса. Аднак няўрымслівым еўрапейцам атрымалася амаль цалкам вынішчыць гэтага выдатнага звера; толькі да канца XX стагоддзя дзякуючы высілкам грамадстваў абароны жывёл пагалоўе бізонаў было выведзена з разраду знікаючых, так што з нядаўніх пор мяса гэтых жывёл ізноў можна паспрабаваць.
Лепшыя часткі бізонавай тушы (разробліванне якой нагадвае разробліванне ялавічыны) - выразка, паляндвіца са спінной часткі і мяса на рэбрах. З гэтага мяса (яго густ нагадвае ялавічыну) можна прыгатаваць выдатныя стэйкі, асабліва калі перад смажаннем абкачаць іх у сумесі травы і рэзкіх затавак.
|