Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 358
    Паказана матэрыялаў: 51-100
    Старонкі: « 1 2 3 4 ... 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Кальрабі ачысціце, натрыце на дробнай тарцы, дадайце шклянку пшанічнай мукі, 2 сырых яйкі, 2 г. лыжкі цукру, соль, 0,5 г. лыжкі соды, трохі вады, усё добра перамяшайце і спячыце аладкі на патэльні з добра разагрэтым алеем.

    Мучныя стравы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Гарбуз нацерці на тарцы. Убіць яйкі, пасаліць, дадаць цукар, кефір (калі нацёртая гародніна не дала шмат вільгаці, колькасць кефіру павялічыць!), муку і пекарскі парашок.

    Мучныя стравы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Кефір змяшаць з узбітымі яйкамі, соллю, мукой, дадаць гарбуз, нацёрты на буйнай тарцы, усё перамяшаць. Цеста класці лыжкай на разагрэтую патэльню.

    Мучныя стравы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Вычышчаны гарбуз нацерці на тарцы ці прапусціць праз мясасечку, дадаць яечныя жаўткі, соль, муку, сечаныя семечкі гарбуза і ўвесці ўзбітыя ў густую пену бялкі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 69 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Вычышчаны гарбуз нацерці на дробнай ці буйнай тарцы, дадаць малако, муку, соль, цукар, яечныя жаўткі, ванілін, соду.

    Мучныя стравы | Просмотров: 77 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Гарбуз чысцім, pэжам на кyсочкі ці тpом на буйнай таpцы, злёгку тyшым хвілін 20, потым астyжаем; манкy заліваем ледзь падагpэтым малаком ці кефіpам на гадзіну для набyхання; паpy-тpойкy яйкаў pазбіваем, аддзеляючы жаўток і бялок, жаўткі пеpаціpаем з цукрам і асобна ўзбіваем бялкі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Здробненую на тарцы мякаць гарбуза заліваюць малаком і тушаць 15 - 20 хвілін, астуджаюць, дадаюць муку (манныя крупы), расцёртыя з цукрам жаўткі, трохі солі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 84 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Гарбуз ачысціць, разрэзаць напалову і выдаліць насенне. Мякаць нацерці на тарцы, заліць малаком і тушыць 15-20 хвілін.

    Мучныя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 22.11.2016 | Комментарии (0)

    Пячонку прапусціць праз мясасечку, пасаліць, убіць у масу два яйкі, дадаць муку і добра перамяшаць ці ўзбіць з дапамогай міксера.

    Мучныя стравы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Сырую пячонку прапусціць праз мясасечку некалькі разоў разам са здробненай і падсмажанай на алеі цыбуляй.

    Мучныя стравы | Просмотров: 74 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Малако закіпяціць і сварыць на ім манную кашу (без камякоў). У гатовую кашу дадаць сметанкавае масла і добра размяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 56 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Малако закіпяціць і сварыць на ім манную кашу, дадаць масла, астудзіць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 65 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Сечаную зеляніну пятрушкі змяшаць з нарэзанай зелянінай цыбулі, яйкамі, дадаць соль, муку і добра размяшаць. З атрыманай масы зрабіць аладкі і пякчы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 70 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Пятрушку дробна парэзаць, змяшаць з яйкамі і мукой, пасаліць, паперчыць, лыжкай выкладваць на разагрэтую патэльню і смажыць да утварэння светла-карычневай скарыначкі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Мацу дробна пакрышыць, пакласці ў друшляк, ўліць гарачую ваду і даць мацэ паразмякнуць,

    Мучныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Ў кефір ці сыроватку кідаю дробку соды, соль і цукру 2 сталовыя лыжкі .

    Мучныя стравы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Расцерці вараны гарох , пакласці тоўчанага канаплянага насення, змяшаць з гарохам, зрабіць вялікія аладкі (пампушкі) і паставіць на ліст на 10 хвілін у печ.

    Мучныя стравы | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Бабы замачыць на 6-8 гадзін, сваpыць, пpацеpці. У цёплае бабовае пюpэ дадаць яйкі, соль, цукар, дpожжы (pазведзеныя ў малацэ), муку і замясіць аднаpодную масу.

    Мучныя стравы | Просмотров: 85 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Гарбуз і моркву ачысціце, прамыйце, натрыце на тарцы, дадайце яйкі, соль і гэтулькі мукі, каб атрымалася цеста для аладак.

    Мучныя стравы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць не вельмі густое дражджавое цеста, сталовай лыжкай разліць яго на патэльню ў выглядзе круглых аладак, у сярэдзіну пакласці фарш з пярловай сечкі і выпякаць на патэльні.

    Мучныя стравы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Дадаюць да кашы яйка, муку, малако, соль. Масу раскрыжоўваюць на аладкі і смажаць на патэльні.

    Мучныя стравы | Просмотров: 74 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Мякаць сцягенцаў разам са скурай і тлушчавымі праслойкамі прапусціць праз мясасечку, дадаць замочаны ў малацэ хлеб і прапусціць усё праз мясасечку яшчэ раз.

    Мучныя стравы | Просмотров: 73 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    У місцы размяшаць муку, сыроватку, соль, цукар, яйкі і соду. На патэльні ў кіпячым тлушчы абсмажыць абапал аладкі да падрумяньвання.

    Мучныя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Сушоныя яблыкі добра прамыць, заліць халоднай вадой і пакінуць замочанымі на 48 гадзін, паклаўшы зверху лёгкі гнёт.

    Мучныя стравы | Просмотров: 61 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Ў шклянцы цёплага малака развесці дрожджы, цукар і соль. Дадаць расцёрты мак, здробненую цытрынавую цэдру, карыцу, яечныя жаўткі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 92 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Масла, соль па густу, сырое ці варанае мяса прапусціць праз мясасечку, у фарш пакласці размочаны ў малацэ хлеб.

    Мучныя стравы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    У курынай тушкі зрэзаць мякаць, прапусціць праз мясасечку разам з размочаным у малацэ чэрствым пшанічным хлебам, добра расцерці, дадаць яечныя жаўткі, соль, малако, размяшаць і дадаць узбітыя яечныя бялкі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 20.11.2016 | Комментарии (0)

    Сухары прапусціць праз мясасечку ці стаўчы, заліць гарачай вадой, дадаць дрожджы і паставіць гадзіны на два ў цёплае месца.

    Мучныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Рыс варыць у малацэ, заправіўшы цукрам і цытрынавай цэдрай.

    Мучныя стравы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Пракруціце праз мясасечку курынае мяса, затым дадайце замочаны ў малацэ і адціснуты хлеб і зноў пракруціце праз мясасечку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Грачаныя аладкі можна рыхтаваць з адной грачанай мукі, але яны вельмі хутка чарсцвеюць і крышацца.

    Мучныя стравы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    У цёплым малацэ развесці дрожджы і ўсыпаць муку, увесь час добра размешваючы цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 82 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Падкісшы (не пратухлы!!, а пракіслы, ці свежы) кефір, яйкі парачку, дробку солі, лыжачку цукру, 1/2 г.л. соды, муку змяшаная з манкай 50/50.

    Мучныя стравы | Просмотров: 67 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Змяшайце яечныя жаўткі, кефір, мёд, муку, соль, соду і вымесіце гладкае цеста. Узбіце бялкі ў пышную пену і падмяшайце іх да цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 70 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Ўсе інгрыдыенты змяшаць, расцерці трапіўшыяся камячкі і выпякаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    У місцы трохі ўзбіць яйкі з цукрам, соллю, дадаць кефір, соду, згашаную цытрынавым сокам, муку (да кансістэнцыі густой смятаны).

    Мучныя стравы | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Яйкі, цукар, соль узбіць, ва ўзбітую масу дадаць кефір, муку, алей, капусту і замясіць цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 81 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Яблыкі спячы, працерці праз сіта. У атрыманае пюрэ дадаць муку, соль, цукар, размякчанае сметанкавае масла і дрожджы, папярэдне разведзеныя ў невялікай колькасці цёплай вады з цукрам, так каб у іх быў час падысці.

    Мучныя стравы | Просмотров: 57 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Гародніну адварваюць, чысцяць і праціраюць праз сіта ці прапускаюць праз мясасечку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 75 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Тафу загарнуць у чыстую сурвэтку, даць сцячы вадзе і дробна разламаць ці пасекчы. Свініну, цыбулю, часнык дробна пасекчы ці прапусціць праз мясасечку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 71 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Узбіць у густую пену яйка і сметанкавае масла з 2 сталовымі лыжкамі цукровага пяску і ванільнага цукру.

    Мучныя стравы | Просмотров: 65 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Яблыкі ачысціць, нацерці на тарцы. Бурак сварыць да гатовасці, астудзіць, ачысціць ад скуркі і працерці праз сіта.

    Мучныя стравы | Просмотров: 61 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Выкласці ў неглыбокі посуд адзін слоік любых ласосевых кансерваў.

    Мучныя стравы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Бульбу, цыбулю і сала прапусціце праз мясасечку. Дадайце яйка, соль, перац, "вадкі дым" і муку. Перамяшайце да атрымання аднастайнай масы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 71 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    З манных круп і малака сварыце густую кашу і пастаўце яе астуджацца. Разатрыце жаўткі з цукрам і соллю, дадайце кефір, размяшайце і ўсыпце па частках муку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 76 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Аладкі з дражджавога цеста значна пышней аладак, прыгатаваных хуткім спосабам (з содай).

    Мучныя стравы | Просмотров: 79 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    З мукі, вады і солі замясіць цеста як на пяльмені. Зеляніну дробна нарэзаць, пасаліць, паперчыць, апырскаць сланечнікавым алеем.

    Мучныя стравы | Просмотров: 71 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Тварог лепш пpацерці праз сіта, каб ён стаў больш аднастайным. Усю масу добранька змяшаць і выпякаць як звычайныя аладкі

    Мучныя стравы | Просмотров: 66 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    У вялікай місцы змяшайце разам нутавую муку, пшанічную муку і наступныя 8 кампанентаў.

    Мучныя стравы | Просмотров: 60 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)

    Вычышчаную кальрабі нарэзаць кружочкамі, прыпусціць у вадзе з даданнем тлушчу да паўгатовасці, злучыць з нарэзанымі вычышчанымі яблыкамі і давесці да гатовасці.

    Мучныя стравы | Просмотров: 70 | Добавил: wawkalaki | Дата: 19.11.2016 | Комментарии (0)