Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    АЛАДКІ З ДРАЖДЖАВОГА ЦЕСТА

    Аладкі з дражджавога цеста значна пышней аладак,

    прыгатаваных хуткім спосабам (з содай).

    -300 г дражджавога цеста (пакупное),

    -1/4~1/3 шклянкі малака

    Цеста пакласці ў глыбокую міску, ўліць малако і змешваць рукамі

    датуль, пакуль маса не стане аднастайнай. Маса павінна стаць даволі

    вадкай, каб не трымаць форму, але і не павінна лёгка ліцца. Цеста з

    рукі павінна спаўзаць шырокай густой бесперапыннай стужкай. У

    патэльню наліць алею на вышыню 2~3 мм і паставіць на сярэдні агонь.

    Рукі добра адмыць і мокрай рукой захопліваць цеста і, сціскаючы

    пальцы ў кулак, выціскаць цеста ў выглядзе шарыка дыяметрам ~5 см.

    Другой мокрай рукой здымаць шарыкі і ўкладваць іх у патэльню.

    Абсмажваць аладкі з двух бакоў. Таўшчыня гатовых аладак павінна

    быць не меней 5~6 мм. Гатовыя аладкі яшчэ гарачымі можна

    вышмараваць сметанкавым маслам. Падаваць з варэннем, мёдам,

    смятанай, згушчаным малаком і г.д.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (19.11.2016)
    Праглядаў: 233 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar