- пятрушка - 10 пучкоў
- яйка - 3 шт.
- мука - 1 шклянка
- соль - па густу
-перац - па густу
- масла (для смажання).
Пятрушку дробна парэзаць, змяшаць з яйкамі і мукой, пасаліць,
паперчыць, лыжкай выкладваць на разагрэтую патэльню і смажыць
да утварэння светла-карычневай скарыначкі. Аднак варыянтаў гэтых
аладак 2, калі пятрушку парэзаць буйна густ будзе зусім іншым, чым
пакрышыць пятрушку ў міксеры, я звычайна раблю некалькі варыянтаў
і буйна і дробна, дадаць ледзь больш солі і перцу і выдатная закуска
да піва. Смачна і зусім не каларыйна.
|