Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    АЛАДКІ З ГАРОХАВАЙ МУКІ

    - нутавая мука – 200 г

    - пшанічная мука – 50 г

    - насенне куміну - 1 г.л.

    - востры перац (струк) - 1 шт.

    - асафетыда - 1/4 г.л.

    - куркума - 3/4 г.л.

    - соль - 1.5 г. л.

    - чорны перац - 1/4 г.л.

    - молатая каляндра - 1 г.л.

    - каляндра ці пятрушка (нарэзанае лісце) - 2 ст.л.

    - вада - 300 мл

    - імбір (нацёрты) - 1 г.л.

    - памідоры - 2 шт.

    - балгарскі перац - 1 шт.

    - топленае ці сметанковае масла - для смажання

    - цытрынавы сок - 3 ст.л.

    У вялікай місцы змяшайце разам нутавую муку, пшанічную муку і

    наступныя 8 кампанентаў. Памешваючы, павольна дадайце халодную

    ваду, пакуль не атрымаецца густое цеста для аладак. Калі цеста

    здасца вам занадта густым, памятайце, што сок памідораў зробіць яго

    жыжэ. Пакладзіце ў цеста нацёрты імбір, кавалачкі памідораў і

    балгарскі перац (вычышчаны і нарэзаны). Пакіньце. Растапіце

    сталовую лыжку топленага ці сметанкавага масла ў патэльні на

    сярэднім агні. Наліце цеста гэтулькі, колькі трэба, каб зрабіць за адзін

    раз тры аладкі дыяметрам 6-8 см. Не абавязкова, каб аладкі былі

    абсалютна круглымі, але імкніцеся, каб яны былі аднолькавай

    таўшчыні. Смажце на слабым агні абапал пакуль яны не стануць

    залаціста-карычневымі і хрумсткімі (4-5 хвілін). Працягвайце, пакуль не

    выдаткуеце ўсё цеста, выкарыстоўваючы прыблізна 1 г. л. топленага ці

    сметанкавага масла на кожную пудлу. Апырскайце аладкі сокам

    цытрыны. Падавайце гарачымі. Пудлы добра спалучаюцца з любымі

    гародніннымі стравамі.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (19.11.2016)
    Праглядаў: 209 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar