- малако -2 шклянкі
- рыс - 1/2 шклянкі
- яйкі -3 шт.
- мука -2 ст.л.
- ром -1 ст.л.
- цукар,
- цытрынавая цэдра -па густу.
Рыс варыць у малацэ, заправіўшы цукрам і цытрынавай цэдрай.
Адлучыць яечныя бялкі ад жаўткоў. Калі рыс астыне, дадаць у яго
муку, яечныя жаўткі і ром. Даць цесту пастаяць на працягу дзвюх
гадзін. Перад пачаткам падрыхтоўкі дадаць у яго бялкі, узбітыя да
пенаутвараючага стану і акуратна перамяшаць. Аладкі падсмажыць
у масле, пасыпаць цукрам і падаваць гарачымі.
|