-2 - 2,5 шклянкі мукі,
-2,5 шклянкі малака,
-2 яйкі,
-50 цукру,
-50 г расцёртага маку,
-цэдра 0,5 цытрыны,
-1 гарбатная лыжка молатай карыцы,
-20 г дрожджаў,
-соль - па густу
Ў шклянцы цёплага малака развесці дрожджы, цукар і соль. Дадаць
расцёрты мак, здробненую цытрынавую цэдру, карыцу, яечныя жаўткі.
Затым увесці муку і ўзбітыя бялкі. Добра вымесіць і паставіць цеста ў
цёплае месца для закісання. Падняўшаеся цеста наліваць
разлівальнай лыжкай невялікага памеру на разагрэтую патэльню,
змазаную маслам, невялікімі порцыямі. Аладкі выпякаць з двух бакоў.
Падаваць, пасыпаўшы цукровай пудрай ці з варэннем.
|