- цытрына - 1 шт.
- сметанкавае масла - 1 ст. л.
- цукар – 90 г
- ванільны цукар - 2 пакуначка
- соль
- яйка - 1 шт.
- мука – 75 г
- тварог – 250 г
- трускаўка – 500 г.
- каньяк - 2 ст. л.
- топленае масла
- цукровая пудра - 2 г. л.
- цытрынавая мята.
Узбіць у густую пену яйка і сметанкавае масла з 2 сталовымі лыжкамі
цукровага пяску і ванільнага цукру. З цытрыны зрэзаць цэдру і нацерці
на тарцы. Разам з соллю, яйкам, мукой і тварагом увесці ў яечны крэм.
Пакінуць цеста на 20 хвілін, каб набрыняла. Выціснуць сок з палоўкі
цытрыны. Трускаўку памыць. 250 г расцерці з цытрынавым сокам і
пакінутым цукрам. Заправіць прыгатаваную цытрынава-клубнічную
масу з каньяком. У разагрэтым топленым масле спячы 12 аладак.
Пасыпаць іх цукровай пудрай. Раскладзіце на талеркі па 3 аладкі,
паліце клубнічнай масай, упрыгожце страву цэлымі ягадамі трускаўкі
і лісточкамі мяты ці мелісы.
|