Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    Ў катэгорыі матэрыялаў: 358
    Паказана матэрыялаў: 301-350
    Старонкі: « 1 2 ... 5 6 7 8 »

    Сартаваць па: Даце · Назову · Рэйтынгу · Каментарам · Праглядам

    Усю гародніну наразаем тонкай, доўгай саломкай. Грыбы - кубікамі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 149 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.11.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы заліць цёплай вадой, пакінуць на 10 хвілін. Затым выняць з вады, адрэзаць ножкі, парэзаць капялюшыкі і пакласці (капялюшыкі) у тую ж ваду.

    Мучныя стравы | Просмотров: 130 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.11.2014 | Комментарии (0)

    У салёную кіпячую ваду паступова закладваць локшыну і варыць 7-10 хвілін, затым хутка выняць і прамыць халоднай вадой.

    Мучныя стравы | Просмотров: 138 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.11.2014 | Комментарии (0)

    Растварыць соль у шклянцы гарачай вады. Змяшаць два віды мукі. Ўліць салёную ваду ў муку і замясіць цеста. Старанна вымесіць цеста рукамі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 146 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.11.2014 | Комментарии (0)

    Варыце локшыну удон 18 хвілін, пасля чаго перакуліце яе на друшляк, прамыйце халоднай вадой і пакіньце ў друшляку, каб вада сцякла.

    Мучныя стравы | Просмотров: 127 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.11.2014 | Комментарии (0)

    Локшыну, не ломячы, адварыць у вадзе, адкінуць на друшляк і прамыць халоднай вадой, пасля гэтага пакласці ў рондаль.
    Мучныя стравы | Просмотров: 134 | Добавил: wawkalaki | Дата: 18.11.2014 | Комментарии (0)

    Тушку кальмара разрэзаць уздоўж напалову, выдаліць хорду, ачысціць ад скуркі, зрабіць нажом надрэзы ўздоўж і папярок наўскасяк, але не праразаючы наскрозь, інакш яны не згорнуцца.

    Мучныя стравы | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Узбіце яйка, змяшаўшы яго са 100 мл вады, і дадайце муку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 146 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Зеляніну пятрушкі і кінзы вымыць. Бекон нарэзаць тонкімі палоскамі, абсмажыць на патэльні.

    Мучныя стравы | Просмотров: 142 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Сварыце локшыну удон у рондалі як звычайную локшыну, ваду зліце.

    Мучныя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Сварыце локшыну ў кіпячай вадзе 2-3 хвіліны да мяккасці. Зліце і прамыйце пад халоднай вадой.

    Мучныя стравы | Просмотров: 139 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Соевыя парасткі адцадзіць ад вадкасці і дробна нарэзаць. Салеру вымыць і нарэзаць тонкімі лустачкамі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 148 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць соус місо: пасту місо развесці вадой, дадаць мірын, цытрынавы і імбірны сок, эстрагон і дробна нарэзаны часнык, старанна перамяшаць, паставіць на сярэдні агонь і давесці да кіпення.

    Мучныя стравы | Просмотров: 157 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Ялавічыну прамыць, абсушыць і нарэзаць тоненькімі кавалачкамі ці палосачкамі, перамяшаць з крухмалам.

    Мучныя стравы | Просмотров: 137 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Балгарскі перац вымыць, выдаліць пладаножку і насенне, дробна нарэзаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 95 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Часнык ачысціць, вымыць, здрабніць. Базілік і цыбулю-парэю вымыць, дробна нарэзаць. Локшыну адварыць, адкінуць на сіта.

    Мучныя стравы | Просмотров: 106 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Галангал (можаце выкарыстоўваць імбір) і часнык дробна здрабніць нажом. Цыбулю і салеру нарэзаць тонкімі паўколамі, моркву і балгарскі перац тонкай саломкай.

    Мучныя стравы | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Удон - адзін з самых распаўсюджаных відаў локшыны ў японскай кухні. Локшына з абсмажанымі кальмарамі і васьміножкамі, з кісла-салодкім соусам якіторы напэўна прыйдзецца вам па густу.

    Мучныя стравы | Просмотров: 110 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Кураціну спаласнуць, абсушыць, нарэзаць на невялікія кавалачкі і абкачаць у крухмале.

    Мучныя стравы | Просмотров: 90 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Грыбы заліць халоднай вадой і пакінуць на 3-4 гадзіны замочвацца ў цёмным месцы, пасля чаго зліць, абсушыць і нарэзаць невялікімі кавалачкамі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну ачысціць і вымыць. Моркву нарэзаць палоскамі таўшчынёй 2-3 мм і даўжынёй 3-5 см.

    Мучныя стравы | Просмотров: 103 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Прыгатаваць грыбны соус: грыбы ачысціць, вымыць, сварыць у кіпячай падсоленай вадзе, выняць і дробна нарэзаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 143 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Локшыну адварыць, адкінуць на сіта. Тафу нарэзаць кубікамі. Моркву ачысціць, нарэзаць кубікамі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Падзяліць браколі на суквецці, бланшаваць разам з гарошкам 5-7 хвілін, затым і змясціць на 1 хвіліну ў ваду з лёдам. Ваду зліць, струкі гарошку парэзаць на кавалачкі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 125 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Гародніну наразаем доўгай саломкай. Часнык і імбір здрабняем нажом. Грыбы - уздоўж пласцінкамі. Шаткуем капусту.

    Мучныя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    З мукі, жаўткоў, солі і вады замясіць вельмі крутое цеста і старанна вымешаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 119 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэйце на патэльні алей і падрумяньце на сярэднім агні курыную паляндвіцу з аднаго боку; перавярніце кавалачкі курыцы, зачыніце патэльню вечкам і смажце яшчэ 5 хвілін.

    Мучныя стравы | Просмотров: 108 | Добавил: wawkalaki | Дата: 17.11.2014 | Комментарии (0)

    Замясіць цеста, дадаць у яго дробна нарэзаныя рэпчатую цыбулю і зеляніну. Даць пастаяць гадзіну.

    Мучныя стравы | Просмотров: 145 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Разагрэць духоўку да 200 С. Каб зрабіць пекан у кляновым сіропе, раскладзіце палоўкі арэхаў на блясе і пасмажце ў разагрэтай духоўцы на працягу 5 хвілін.

    Мучныя стравы | Просмотров: 122 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Прасеяць муку ў міску. Дадаць цукар, пекарскі парашок, соду, нацерці цэдру цытрыны. Дадаць ёгурт і малако. Разбіць яйкі і ўзбіць. Растапіць 25 г сметанкавага масла, дадаць у міску з чарніцай, затым акуратна змяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы змалоць у кавамолцы. З парашка дуброўкі, мукі, кефіру і яйка замясіць цеста як для бліноў. Спячы аладкі на масле ці маргарыне.

    Мучныя стравы | Просмотров: 102 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы дуброўкі гусінай змалоць у кавамолцы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 86 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Крапіву апарыць, адкінуць на друшляк і даць вадзе цалкам сцячы. Астатнюю зеляніну прамыць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 78 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы перамолваюць на муку. Затым яе змешваюць з пшанічнай мукой, дадаюць соду, соль, алей, яйка, кефір, ўзбіваюць і выпякаюць аладкі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 89 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Высушаныя карэнішчы скрыпня размалоць у муку ў кававым млыне. Змяшаць муку са скрыпня з пшанічнай, дадаць соль, соду, масла, яйка і кефір.

    Мучныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Ачысціць банан і яблыка, нарэзаць невялікімі кавалачкамі, дадаць кефір, цукар і соль, усё добранька ўзбіць пры дапамозе блендэра. Дадаць астатнія прадукты.

    Мучныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Яблыкі і грушу парэзаць на кубікі (не церці на тарцы!). Злучыць яйка, цукар, соль, сліўкі і муку.

    Мучныя стравы | Просмотров: 105 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Каб прыгатаваць апельсінавае масла, узбівайце ў місцы ўсе яго кампаненты, пакуль сумесь не стане аднастайнай і паветранай. Прасейце муку, пекарскі парашок і соль у чыстую міску, змяшайце з цукровай пудрай і зрабіце паглыбленне ў цэнтры.

    Мучныя стравы | Просмотров: 141 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Варыць вермішэль у 250 мл падсоленай вады на працягу 5 хвілін на павольным агні. Затым раскласці на дошцы і даць астыць. Маладую цыбулю нарэзаць кольцамі.

    Мучныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць рыкоту, малако і жаўткі ў місцы. Прасеяць пекарскі парашок і дробку солі, перамяшаць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 113 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Змяшаць муку, цукар, пекарскі парашок, соль і соду. Асобна ўзбіць яйкі з маслёнкай і распушчаным маслам. Злучыць змесціва абедзвюх місак.

    Мучныя стравы | Просмотров: 107 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Сварыць у малацэ патрэбную колькасць мукі, пакуль не атрымаецца крутое цеста.

    Мучныя стравы | Просмотров: 80 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Фасоль прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 3 гадзіны, затым адварыць у той жа вадзе да частковага разварывання. Ваду зліць, але не выкідваць.

    Мучныя стравы | Просмотров: 91 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    У місцы змяшайце нацёрты на буйнай тарцы гарбуз, арэхі, разынкі, цукар, спецыі, цэдру, муку і яйка. Добра перамяшайце да растварэння цукру.

    Мучныя стравы | Просмотров: 83 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз ачысціць, парэзаць буйнымі кубікамі, і, зрабіць пюрэ. Дадаць яйкі (у мяне было 1 яйка і бялок), соду, соль, сыр. Перамяшаць і смажыць гарбузовыя аладкі на патэльні.

    Мучныя стравы | Просмотров: 100 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    На тарцы нацерці гарбуз. Дадаць курагу распараную, трохі парэзаную, пару ст. лыжак мукі (ці вотруб'я і 1 яйка(бялок), сіроп агавы, ці мёд, ці фруктозу, малако (можна і без).

    Мучныя стравы | Просмотров: 101 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз натрыце на дробнай тарцы ці прапусціце праз мясасечку. Дадайце яйка, муку, соль, перац, мушкатавы арэх і ўсё добра перамяшайце.

    Мучныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Аладкі я рыхтую, як звычайныя бульбяныя дранікі. Тру гарбуз, дадаю яйка, муку, трохі солі (цукар я не дадаю, бо гарбуз сам па сабе салодкі, але глядзіце самі), плюс трохі соды.

    Мучныя стравы | Просмотров: 88 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Гарбуз ачысціць і нацерці на буйнай тарцы.

    Мучныя стравы | Просмотров: 104 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)

    Развесці дрожджы ў цёплым малацэ (менавіта цёплым, а не гарачым, калі гэта сухія дрожджы - пачакаць 15 хвілін), дадаць да малака з дрожджамі ўзбітае яйка і 1 ст. лыжку сланечнікавага алею. Дадаць соль і цукар.

    Мучныя стравы | Просмотров: 111 | Добавил: wawkalaki | Дата: 05.07.2014 | Комментарии (0)