| Статыстыка |
Анлайн усяго: 1 Гасцей: 1 Карыстальнікаў: 0 |
|
Ў катэгорыі матэрыялаў: 358 Паказана матэрыялаў: 301-350 |
Старонкі: « 1 2 ... 5 6 7 8 » |
Сартаваць па:
Даце ·
Назову ·
Рэйтынгу ·
Каментарам ·
Праглядам
Усю гародніну наразаем тонкай, доўгай саломкай. Грыбы - кубікамі.
|
Грыбы заліць цёплай вадой, пакінуць на 10 хвілін. Затым выняць з вады, адрэзаць ножкі, парэзаць капялюшыкі і пакласці (капялюшыкі) у тую ж ваду.
|
У салёную кіпячую ваду паступова закладваць локшыну і варыць 7-10 хвілін, затым хутка выняць і прамыць халоднай вадой.
|
Растварыць соль у шклянцы гарачай вады. Змяшаць два віды мукі. Ўліць салёную ваду ў муку і замясіць цеста. Старанна вымесіць цеста рукамі.
|
Варыце локшыну удон 18 хвілін, пасля чаго перакуліце яе на друшляк, прамыйце халоднай вадой і пакіньце ў друшляку, каб вада сцякла.
|
|
Локшыну, не ломячы, адварыць у вадзе, адкінуць на друшляк і прамыць халоднай вадой, пасля гэтага пакласці ў рондаль.
|
Тушку кальмара разрэзаць уздоўж напалову, выдаліць хорду, ачысціць ад скуркі, зрабіць нажом надрэзы ўздоўж і папярок наўскасяк, але не праразаючы наскрозь, інакш яны не згорнуцца.
|
Узбіце яйка, змяшаўшы яго са 100 мл вады, і дадайце муку.
|
Зеляніну пятрушкі і кінзы вымыць. Бекон нарэзаць тонкімі палоскамі, абсмажыць на патэльні.
|
Сварыце локшыну удон у рондалі як звычайную локшыну, ваду зліце.
|
Сварыце локшыну ў кіпячай вадзе 2-3 хвіліны да мяккасці. Зліце і прамыйце пад халоднай вадой.
|
Соевыя парасткі адцадзіць ад вадкасці і дробна нарэзаць. Салеру вымыць і нарэзаць тонкімі лустачкамі.
|
Прыгатаваць соус місо: пасту місо развесці вадой, дадаць мірын, цытрынавы і імбірны сок, эстрагон і дробна нарэзаны часнык, старанна перамяшаць, паставіць на сярэдні агонь і давесці да кіпення.
|
Ялавічыну прамыць, абсушыць і нарэзаць тоненькімі кавалачкамі ці палосачкамі, перамяшаць з крухмалам.
|
Балгарскі перац вымыць, выдаліць пладаножку і насенне, дробна нарэзаць.
|
Часнык ачысціць, вымыць, здрабніць. Базілік і цыбулю-парэю вымыць, дробна нарэзаць. Локшыну адварыць, адкінуць на сіта.
|
Галангал (можаце выкарыстоўваць імбір) і часнык дробна здрабніць нажом. Цыбулю і салеру нарэзаць тонкімі паўколамі, моркву і балгарскі перац тонкай саломкай.
|
Удон - адзін з самых распаўсюджаных відаў локшыны ў японскай кухні. Локшына з абсмажанымі кальмарамі і васьміножкамі, з кісла-салодкім соусам якіторы напэўна прыйдзецца вам па густу.
|
Кураціну спаласнуць, абсушыць, нарэзаць на невялікія кавалачкі і абкачаць у крухмале.
|
Грыбы заліць халоднай вадой і пакінуць на 3-4 гадзіны замочвацца ў цёмным месцы, пасля чаго зліць, абсушыць і нарэзаць невялікімі кавалачкамі.
|
Гародніну ачысціць і вымыць. Моркву нарэзаць палоскамі таўшчынёй 2-3 мм і даўжынёй 3-5 см.
|
Прыгатаваць грыбны соус: грыбы ачысціць, вымыць, сварыць у кіпячай падсоленай вадзе, выняць і дробна нарэзаць.
|
Локшыну адварыць, адкінуць на сіта. Тафу нарэзаць кубікамі. Моркву ачысціць, нарэзаць кубікамі.
|
Падзяліць браколі на суквецці, бланшаваць разам з гарошкам 5-7 хвілін, затым і змясціць на 1 хвіліну ў ваду з лёдам. Ваду зліць, струкі гарошку парэзаць на кавалачкі.
|
Гародніну наразаем доўгай саломкай. Часнык і імбір здрабняем нажом. Грыбы - уздоўж пласцінкамі. Шаткуем капусту.
|
З мукі, жаўткоў, солі і вады замясіць вельмі крутое цеста і старанна вымешаць.
|
Разагрэйце на патэльні алей і падрумяньце на сярэднім агні курыную паляндвіцу з аднаго боку; перавярніце кавалачкі курыцы, зачыніце патэльню вечкам і смажце яшчэ 5 хвілін.
|
Замясіць цеста, дадаць у яго дробна нарэзаныя рэпчатую цыбулю і зеляніну. Даць пастаяць гадзіну.
|
Разагрэць духоўку да 200 С. Каб зрабіць пекан у кляновым сіропе, раскладзіце палоўкі арэхаў на блясе і пасмажце ў разагрэтай духоўцы на працягу 5 хвілін.
|
Прасеяць муку ў міску. Дадаць цукар, пекарскі парашок, соду, нацерці цэдру цытрыны. Дадаць ёгурт і малако. Разбіць яйкі і ўзбіць. Растапіць 25 г сметанкавага масла, дадаць у міску з чарніцай, затым акуратна змяшаць.
|
Высушаныя карэнішчы змалоць у кавамолцы. З парашка дуброўкі, мукі, кефіру і яйка замясіць цеста як для бліноў. Спячы аладкі на масле ці маргарыне.
|
Высушаныя карэнішчы дуброўкі гусінай змалоць у кавамолцы.
|
Крапіву апарыць, адкінуць на друшляк і даць вадзе цалкам сцячы. Астатнюю зеляніну прамыць.
|
Высушаныя карэнішчы перамолваюць на муку. Затым яе змешваюць з пшанічнай мукой, дадаюць соду, соль, алей, яйка, кефір, ўзбіваюць і выпякаюць аладкі.
|
Высушаныя карэнішчы скрыпня размалоць у муку ў кававым млыне. Змяшаць муку са скрыпня з пшанічнай, дадаць соль, соду, масла, яйка і кефір.
|
Ачысціць банан і яблыка, нарэзаць невялікімі кавалачкамі, дадаць кефір, цукар і соль, усё добранька ўзбіць пры дапамозе блендэра. Дадаць астатнія прадукты.
|
Яблыкі і грушу парэзаць на кубікі (не церці на тарцы!). Злучыць яйка, цукар, соль, сліўкі і муку.
|
Каб прыгатаваць апельсінавае масла, узбівайце ў місцы ўсе яго кампаненты, пакуль сумесь не стане аднастайнай і паветранай. Прасейце муку, пекарскі парашок і соль у чыстую міску, змяшайце з цукровай пудрай і зрабіце паглыбленне ў цэнтры.
|
Варыць вермішэль у 250 мл падсоленай вады на працягу 5 хвілін на павольным агні. Затым раскласці на дошцы і даць астыць. Маладую цыбулю нарэзаць кольцамі.
|
Змяшаць рыкоту, малако і жаўткі ў місцы. Прасеяць пекарскі парашок і дробку солі, перамяшаць.
|
Змяшаць муку, цукар, пекарскі парашок, соль і соду. Асобна ўзбіць яйкі з маслёнкай і распушчаным маслам. Злучыць змесціва абедзвюх місак.
|
Сварыць у малацэ патрэбную колькасць мукі, пакуль не атрымаецца крутое цеста.
|
Фасоль прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 3 гадзіны, затым адварыць у той жа вадзе да частковага разварывання. Ваду зліць, але не выкідваць.
|
У місцы змяшайце нацёрты на буйнай тарцы гарбуз, арэхі, разынкі, цукар, спецыі, цэдру, муку і яйка. Добра перамяшайце да растварэння цукру.
|
Гарбуз ачысціць, парэзаць буйнымі кубікамі, і, зрабіць пюрэ. Дадаць яйкі (у мяне было 1 яйка і бялок), соду, соль, сыр. Перамяшаць і смажыць гарбузовыя аладкі на патэльні.
|
На тарцы нацерці гарбуз. Дадаць курагу распараную, трохі парэзаную, пару ст. лыжак мукі (ці вотруб'я і 1 яйка(бялок), сіроп агавы, ці мёд, ці фруктозу, малако (можна і без).
|
Гарбуз натрыце на дробнай тарцы ці прапусціце праз мясасечку. Дадайце яйка, муку, соль, перац, мушкатавы арэх і ўсё добра перамяшайце.
|
Аладкі я рыхтую, як звычайныя бульбяныя дранікі. Тру гарбуз, дадаю яйка, муку, трохі солі (цукар я не дадаю, бо гарбуз сам па сабе салодкі, але глядзіце самі), плюс трохі соды.
|
Гарбуз ачысціць і нацерці на буйнай тарцы.
|
Развесці дрожджы ў цёплым малацэ (менавіта цёплым, а не гарачым, калі гэта сухія дрожджы - пачакаць 15 хвілін), дадаць да малака з дрожджамі ўзбітае яйка і 1 ст. лыжку сланечнікавага алею. Дадаць соль і цукар.
|
|