(Амерыканская кухня)
- мука - 290г
- пекарскі парашок (разрыхліцель) - 2 г.л.
- соль - 1 г.л.
- цукар (дробны) - 55г
- яйка (жаўткі і бялкі) - 2 шт.
- смятана - 250 мл
- сметанкавае масла (растопленае) - 60г
- чарніца (свежая або замарожаная) - 250г
падаваць:
- ванільнае марозіва
пеканы ў кляновым сіропе:
- арэхі пекан (палоўкі) - 100г
- кляновы сіроп - 250 мл
- сметанкавае масла - 55г.
Разагрэць духоўку да 200 С. Каб зрабіць пекан у кляновым сіропе, раскладзіце палоўкі арэхаў на блясе і пасмажце ў разагрэтай духоўцы на працягу 5 хвілін. Падаграваць кляновы сіроп пры павольным кіпенні на працягу 3х хвілін. Зняць з агню і дадаць пекан і сметанкавае масла. Каб зрабіць аладкі, прасеяць муку, пекарскі парашок, соль і цукар у місцы. У другую міску пакласці жаўткі, смятану, малако і алей і ўзбіць, затым дадаць усю сумесь з мукой і ўзбіць. Пакласці бялкі ў чыстую міску і ўзбіваць да утварэння мяккіх пікаў. Акуратна дадаць у цеста, затым дадаць чарніцу. Не змешвайце занадта шмат - некалькі камякоў мукі нічога не сапсуюць. Вышмараваць патэльню і разагрэць на сярэднім агні. Знізіць агонь. Наліць 3 лыжкі цеста на патэльню і рыхтаваць аладкі порцыямі па 3-4 штукі на працягу 1-2 хвілін на вельмі павольным агні, каб чарніца не падгарэла. Калі бурбалкі з'явяцца на паверхні, можна перагортваць і рыхтаваць яшчэ 1 хвіліну. Перакласці на талерку і трымаць у цеплыні або ў духоўцы, пакуль рыхтуецца ўсё астатняе. Падаваць з марозівам і пеканам у кляновым сіропе.
|