- мука - 2 шклянкі
- цукар - 1/4 шклянкі
- парашок пекарскі - 2.25 г.л.
- сода харчовая - 1/2 г.л.
- яйка - 2 шт.
- маслёнка - 2 шклянкі
- масла сметанкавае топленае - 1/4 шклянкі
- чарніца - 1 шклянка
- масла сметанкавае для смажання.
Змяшаць муку, цукар, пекарскі парашок, соль і соду. Асобна ўзбіць яйкі з маслёнкай і распушчаным маслам. Злучыць змесціва абедзвюх місак. Смажыць аладкі на сметанкавым масле, па 2-3 хвіліны з кожнага боку, гатовыя аладкі пасыпаць зверху чарніцай. Падаваць з узбітымі сліўкамі ці кляновым сіропам.
|