-мука пшанічная – 500 г
-яйка (жаўток) - 2 шт.
-вада - 100 мл
-соль - па густу.
З мукі, жаўткоў, солі і вады замясіць вельмі крутое цеста
і старанна вымешаць.
Чым даўжэй вымешваецца цеста, тым вытанчаней будзе густ стравы.
Гатовае цеста пакінуць на 30 хвілін, затым раскачаць так тонка,
каб пласт амаль прасвечваўся і быў таўшчынёй прыкладна 1-2 мм.
Злёгку пасыпаць пласт мукой, згарнуць у шчыльны рулет
і вострым нажом нарэзаць палоскамі шырынёй 2-3 мм.
Апусціць у кіпячую салёную ваду, варыць 4-5 хвілін - і локшына гатова.
|