-3 ст. лыжкі зеляніны (часнычніца, гуляўнік, клапоўнікі, свербігуз, ярутка, купыр - у сумесі (лепш) ці асобна),
-200 г мукі,
-3 шт. яйкаў,
-1 шклянка вады,
-50 г сыра цёртага (не абавязкова),
-1 шт. цыбулі рэпчатай,
-соль - па густу,
-перац - па густу,
-алей для смажання.
Соус:
-250 г тварагу,
-4 ст.л. смятаны ці малака,
-1-2 ст.л. цыбулі зялёнай,
-1-2 г.л. хрэна ці кораня свербігуза.
Замясіць цеста, дадаць у яго дробна нарэзаныя рэпчатую цыбулю і зеляніну. Даць пастаяць гадзіну. Смажыць на алеі з двух бакоў. Для соусу ўзбіць тварог са смятанай, дадаць цыбулю і нацёрты хрэн.
|