-2 шклянкі сушонай фасолі,
-0,5 шклянкі пшанічнай мукі,
-2 долькі часныку,
-0,5 шклянкі рафінаванага алею,
-250 г смятаны,
-чорны молаты перац,
-соль.
Фасоль прамыць і замачыць у халоднай вадзе на 3 гадзіны, затым адварыць у той жа вадзе да частковага разварывання. Ваду зліць, але не выкідваць. Фасоль растаўчы да пюрэпадобнай масы, дадаць да яе 0,5 шклянкі злітага раней адвара, муку, здробнены часнык, молаты перац, соль, старанна перамяшаць. З атрыманага цеста мокрымі рукамі сфармаваць аладкі і абсмажыць іх з двух бакоў на алеі. Пасля гэтага аладкі выкласці на бляху (у адзін пласт), заліць смятанай і запекчы ў духоўцы. Час выпечкі 30 хвілін.
|