-250 г рыкоты
-600 г мякаці гарбуза
-400 г розных грыбоў (белыя, вешанкі, лісічкі, шампіньёны)
-90 г мукі
-1 яйка
-дробка мушкатавага арэха
-2 зубчыка часныку
-50 мл белага сухога віна
-1 ст. л. сметанкавага масла
-1-2 галінкі шалвеі
-5-6 ст. л. аліўкавага алею
-соль,
-перац
1. Гарбуз натрыце на дробнай тарцы ці прапусціце праз мясасечку. Дадайце яйка, муку, соль, перац, мушкатавы арэх і ўсё добра перамяшайце.
2. Атрыманае гарбузовае цеста выкладвайце лыжкай на добра разагрэтую патэльню з аліўкавым алеем, фармуючы невялікія аладкі. Абсмажвайце на сярэднім агні па 3-4 хвіліны з кожнага боку.
3. Грыбы зачысціце ад бруду і пяску, добра прамыйце і нарэжце буйнымі лустачкамі. Часнык дробна пасечыце. У вельмі добра разагрэтую патэльню ўліце трохі аліўкавага алею і абсмажвайце на ім грыбы 4-5 хвілін, перыядычна памешваючы. Дадайце часнык, віно, соль, перац, сметанкавае масла і трымайце на агні яшчэ 2-3 хвіліны, памешваючы. Дадайце лісцікі шалвеі і зніміце з агню.
|