-локшына удон – 250 г
-вада - 1/3 шклянкі
-паста місо (светлая) - 4 ст.л.
-мірын - 1 ст.л.
-цытрынавы сок ці рысавы воцат - 2 ст.л.
-сок імбір - 2 г.л.
-часнык - 1 зубчык
-эстрагон (сухі) - 1/4 г.л.
Прыгатаваць соус місо: пасту місо развесці вадой, дадаць мірын,
цытрынавы і імбірны сок, эстрагон і дробна нарэзаны часнык,
старанна перамяшаць, паставіць на сярэдні агонь і давесці да кіпення.
Калі соус атрымаўся густым, даліць трохі вады, а калі вадкаватым -
даць ёй выкіпець. Локшыну сварыць у вялікай колькасці кіпячай вады,
адкінуць на друшляк, прамыць, даць сцячы і раскласці па піалам.
Паліць локшыну гарачым соусам місо і адразу падаць,
упрыгожыўшы ў залежнасці ад сезону дробна нарэзанай зялёнай
цыбуляй, адвараным тафу, нарэзаным кубікамі,
кветачкамі з адваранай морквы і г.д.
|