-2 яблыка
-1 груша
-1 яйка
-100 г смятаны
-1/2 шклянкі тлустых слівак
-2-3 ст. лыжкі мукі
-1 ст. лыжка карычневага цукру
-1 ст. лыжка аліўкавага алею
-дробка марской солі
Яблыкі і грушу парэзаць на кубікі (не церці на тарцы!). Злучыць яйка, цукар, соль, сліўкі і муку. Дадаць у цеста нарэзаную садавіну, усё старанна перамяшаць. Патэльню разагрэць, вышмараваць аліўкавым алеем і лыжкай выкладваць аладкі. Абсмажваць з двух бакоў і выкладваць на талерку з папяровым ручніком, каб прыбраць лішкі тлушчу. Падаваць са смятанай
|