-локшына удон – 500 г
-курыная паляндвіца - 250-300 г
-крухмал - 2 ст.л.
-шыітаке ці шампіньёны (свежыя грыбы) – 100 г
-шпінат – 100 г
-струкавая фасоль (зялёная) – 100 г
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-алей - 1/2 шклянкі
-булён дасі - 1 шклянка
-сакэ - 1 ст.л.
-соевы соус - 1/2 шклянкі
-імбір (молаты) - 1/2 г.л.
-соль - па густу.
Кураціну спаласнуць, абсушыць, нарэзаць на невялікія кавалачкі
і абкачаць у крухмале.
Вычышчаную цыбулю нарэзаць тонкімі паўколамі.
Грыбы, шпінат і струкавую фасоль вымыць
і нарэзаць невялікімі кавалачкамі.
Локшыну ўсыпаць у рондаль з вялікай колькасцю кіпячай вады,
сварыць, прамыць халоднай вадой і даць сцячы.
Затым пакласці ў локшыну 1 ст. лыжку алею і добра перамяшаць,
каб локшына не зліплася.
Кураціну пасыпаць імбірам, пакласці ў патэльню з 1 ст. лыжкай моцна
нагрэтага алею і, увесь час памешваючы, хутка абсмажыць на моцным агні. Затым ўліць сакэ і 2 ст. лыжкі соевага соусу, перамяшаць
і выняць мяса на талерку.
У патэльню ўліць пакінуты алей, моцна яго нагрэць,
пакласці туды цыбулю, шпінат, фасоль і грыбы
і, памешваючы, смажыць на працягу 5 хвілін.
Пасля гэтага пакласці ў патэльню локшыну, дадаць гарачы булён дасі,
пакінуты соевы соус, пасаліць, ізноў пакласці кураціну
і давесці да гатовасці. Падаваць адразу ж.
НАТАТКА.
Замест струкавай фасолі
ці шпінату можна выкарыстоўваць вялікі пучок пятрушкі
|