-локшына – 500 г
-грыбы шыітакі (шампіньёны ці белыя) – 200 г
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-алей - 3 ст.л.
-мука - 2 ст.л.
-соевы соус - 2 ст.л.
-курыны булён дасі - 1 шклянка
-тагарасі (молаты) - па густу.
Прыгатаваць грыбны соус: грыбы ачысціць, вымыць,
сварыць у кіпячай падсоленай вадзе, выняць і дробна нарэзаць.
Цыбулю ачысціць, здрабніць, высыпаць у патэльню з разагрэтым
алеем і, памешваючы, абсмажыць да залацістага колеру.
Затым дадаць грыбы, пасмажыць яшчэ 5-7 хвілін, усыпаць муку,
старанна перамяшаць і абсмажваць яшчэ 1 хвіліну.
Пасля гэтага тонкім струменьчыкам уліць булён дасі
і, памешваючы, варыць, пакуль соус не згусне.
Потым дадаць соевы соус і молаты перац, размяшаць
і зняць соус з агню.
Локшыну апусціць у рондаль з вялікай колькасцю кіпячай вады,
сварыць, адкінуць на друшляк, прамыць халоднай вадой і даць сцячы.
Гатовую локшыну раскласці па піалам, паліць грыбным соусам
і адразу ж падаць да стала
|