-локшына удон – 300 г
-курыца – 100 г
-абураагэ - 2 кавалка
-грыбы шыітаке (сушоныя) - 2 шт.
-яйка (варанае) - 4 шт.
-шпінат - 1/2 пучка
-зялёная цыбуля - 2 шт.
-булён дасі - 5 шклянак
-мірын - 2 ст.л.
-цукар - 1 ст.л.
-соевы соус (светлы) - 1/4 шклянкі.
Грыбы заліць халоднай вадой
і пакінуць на 3-4 гадзіны замочвацца ў цёмным месцы,
пасля чаго зліць, абсушыць і нарэзаць невялікімі кавалачкамі.
Шпінат акунуць на 1 хвіліну ў кіпень, пакласці ў халодную ваду,
добра адціснуць і дробна нарэзаць.
Кураціну спаласнуць, абсушыць і нарэзаць на маленькія кавалачкі.
Абураагэ нарэзаць невялікімі кубікамі.
Звараныя ўкрутую яйкі нарэзаць лустачкамі ці здрабніць.
Зялёную цыбулю дробна нарэзаць.
Булён дасі давесці на сярэднім агні да кіпення, дадаць мірын,
соевы соус і цукар, размяшаць, пакласці мяса, абураагэ
і грыбы і зноў давесці да кіпення.
Пасля гэтага ўсыпаць локшыну і варыць яшчэ 2-3 хвіліны.
Гатовую страву пакласці ў летнія талеркі ці піалкі,
упрыгожыць яйкамі, зялёнай цыбуляй і шпінатам і адразу ж падаць.
|