-грыбы шыітаке (сушоныя) - 8 шт.
-качка (грудкі) - 2 шт.
-цыбуля шалота - 8 шт.
-удон (локшына) – 250 г
-булён дасі - 1 ст.л.
-соевы соус (Сэн Сой Класічны Грыбы) - 4 ст.л
-вада - 1.5 л
-цукар - 1 ст.л.
Грыбы заліць цёплай вадой, пакінуць на 10 хвілін.
Затым выняць з вады, адрэзаць ножкі, парэзаць капялюшыкі
і пакласці (капялюшыкі) у тую ж ваду.
Зрэзаць з качкі тлушч, абсмажыць у ім цыбулю.
Грудкі нарэзаць на палоскі шырынёй паўсантыметра.
У рондаль з вадой засыпаць дасі, цукар, ўліць соевы соус
(Сэн Сой Класічны Грыбы) і давесці сумесь да кіпення,
затым паменшыць агонь, дадаць грыбы разам з вадой,
варыць 10 хвілін. Дадаць грудкі і локшыну, пагатаваць хвілін 5.
Або асобна адварыць локшыну, прамыць халоднай вадой
і заліць супам, дадаць цыбулю.
|