- мука - 125г
- цукар (залацісты) - 3 ст.л.
- парашок (пекарскі) - 1 г.л.
- сода - 1/4 г.л.
- цытрына - 1 шт.
- ёгурт (натуральны) - 125 мл
- малако - 2 ст.л.
- яйка - 2 шт.
- сметанкавае масла (плюс яшчэ для смажання) - 25г
- чарніца - 100г
- сланечнікавы алей - 1 г.л.
Прасеяць муку ў міску. Дадаць цукар, пекарскі парашок, соду, нацерці цэдру цытрыны. Дадаць ёгурт і малако. Разбіць яйкі і ўзбіць. Растапіць 25 г сметанкавага масла, дадаць у міску з чарніцай, затым акуратна змяшаць. Нагрэць дадатковае масла у патэльні з сланечнікавым. Дадаць чарпак цеста. Пасля 2-х хвілін перавярнуць і абсмажваць 1-2 хвіліны з другога боку. Паўтарыць з пакінутымі аладкамі. Падавайце з чарнічным сіропам. Растварыце 150 г цукровай пудры ў 100 мл вады ў рондалі на павольным агні. Дадаць 150 г чарніцы, давесці да кіпення і кіпяціць 1 хвіліну. Дадаць 2 ст. л цытрынавага соку і паліць сіропам бліны.
|