- пшанічная мука - 1.5 шклянкі
- пекарскі парашок - 2 г.л.
- соль
- цукровая пудра – 25 г
- яйка - 1 шт.
- малако - 1 шклянка
для апельсінавага масла:
- сметанкавае масла – 180 г
- цукровая пудра - 1 ст.л.
- апельсінавы сок - 6 г.л.
- цэдра (цёртая) - 1/2 апельсіна.
Каб прыгатаваць апельсінавае масла, узбівайце ў місцы ўсе яго кампаненты, пакуль сумесь не стане аднастайнай і паветранай. Прасейце муку, пекарскі парашок і соль у чыстую міску, змяшайце з цукровай пудрай і зрабіце паглыбленне ў цэнтры. У другой місцы перамяшайце яйка і малако і выліце гэту сумесь у паглыбленне. Добранька растварыце муку ў вадкасці, памешваючы драўлянай лыжкай, затым як след узбіце да атрымання аднастайнага паветранага вадкага цеста. Злёгку разагрэйце змазаную тлушчам патэльню ці форму для выпечкі. Налівайце цеста дэсертнай лыжкай на разагрэтую паверхню і смажце каля 3 хвілін, пакуль на верхнім боку не пачнуць лопацца бурбалкі, а ніжняя не падрумяніцца. Перавярніце аладкі лапатачкай і працягвайце смажыць каля 1 хвіліны, пакуль другі бок не падрумяніцца. Загарніце посуд з гатовымі аладкамі ў ручнік, каб захаваць іх цёплымі, пакуль смажацца астатнія. Падавайце з апельсінавым соусам.
|